Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Flamingo, prima companie romaneasca de IT listata la bursa Pentru prima data dupa 15 ani de eforturi si acumulari, o firma romaneasca din domeniul IT - sector economic - ce realizeaza 9% din PIB a decis sa se listeze la bursa. Este vorba ...

Share

Rl online 0 comentarii

11.06.2005 - 00:00
Flamingo, prima companie romaneasca de IT listata la bursa

Pentru prima data dupa 15 ani de eforturi si acumulari, o firma romaneasca din domeniul IT - sector economic - ce realizeaza 9% din PIB a decis sa se listeze la bursa. Este vorba despre Flamingo International SA, care, in perioada 15-22 iunie 2005, va derula prima sa oferta publica primara de actiuni. Aceasta va fi urmata la scurta vreme de listarea la bursa a actiunilor, aprobarea fiind data de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) la inceputul acestei saptamani. Prin aceasta oferta vor fi puse in vanzare 17 milioane de actiuni nou emise prin majorare de capital. Pretul la care se pot face subscrieri pentru cumparare variaza intre 18.000 si 24.000 lei.

Romania, codasa si in topul investitiilor finantate in leasing

Romania se afla pe locul 25 intre statele europene in privinta investitiilor finantate in leasing, cu un total de 841 milioane de euro, se arata in raportul anual al Federatiei Europene a Asociatiilor de Leasing (Leaseurope). Ponderea investitiilor finantate in leasing in Romania reprezinta 6,34% din Produsul Intern Brut (PIB), mai putin de jumatate din media europeana, de 14,78%. Studiul Leaseurope are la baza datele aferente anului 2004 furnizate de asociatii profesionale din 27 de tari. Ultimele pozitii din clasamentul realizat de Leaseurope sunt detinute de Estonia, cu 730 milioane de euro, si Malta, cu 584,5 milioane de euro.
Pe piata romaneasca activeaza aproximativ 200 de societati de leasing, dintre care 35 membre ale Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR) si 9 reunite in Asociatia de Leasing Bancar (ALB).
Ultima tara in clasamentul european este Malta, cu 6,07% din PIB. In situatii comparabile cu Romania se afla Olanda, Grecia si Norvegia, dar cu procente sensibil mai mari.

Imprumut pentru Termocentrala Turceni

Guvernul a aprobat contractarea unui imprumut de 261 milioane de dolari SUA de la Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala, necesar finantarii proiectului de reducere a poluarii la Termocentrala Turceni. Costul total al proiectului (care trebuie finalizat pana in 2011, conform angajamentelor luate in fata UE) este de 363 milioane de dolari SUA. Imprumutul de 261 milioane de dolari SUA este acordat pe o perioada de 40 de ani, cu o perioada de gratie de 10 ani si cu o dobanda de 0,75% pe an.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...