12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Breviar

Etichete obligatorii pentru lifturi

Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat a introdus obligativitatea afisarii unor etichete cu scadenta perioadei de verificare pentru ascensoarele in functiune. Eticheta va trebui aplicata in trei locuri de catre societatea care intretine liftul: pe exteriorul usii de la parter a ascensorului, in interiorul acestuia si in caseta de avizier a fiecarei scari. Sanctiunile pentru nerespectarea prevederilor acestui ordin pot merge pana la ridicarea autorizatiei firmei de intretinere.

Americanii investesc la Turnu Severin

De cativa ani, Combinatul de cauciuc din municipiul Drobeta Turnu Severin – candva, singurul si cel mai mare producator de anvelope-gigant din Romania – a intrat intr-un total con de umbra, prin incinta lui batand doar… “vantul amintirii” – cum se exprima domnul Stefan Radulescu, patronul societatii. Din aceasta saptamana s-au deschis, insa, alte perspective pentru cauciucul severinean, prin realizarea unui parteneriat intre combinatul din localitate si consortiul de firme “Eurotires” din statul California (SUA), partile investind nu mai putin de 15 milioane de dolari in modernizarea combinatului si diversificarea productiei, ce va fi exportata in totalitate pe piata americana. Activitatea de productie va fi reluata incepand cu 1 august, dupa ce vor fi angajati 800 de salariati.

Rompetrol isi extinde afacerile in Georgia

Rompetrol Georgia, companie detinuta de Grupul Rompetrol, a inchiriat, la inceputul lunii aprilie, o retea de 15 benzinarii de la un partener local.
Cele 15 statii de distributie, dintre care noua sunt situate in capitala Georgiei, Tbilisi, vor opera sub marca Rompetrol, urmand sa fie modernizate in urmatoarele trei luni. Infiintata la sfarsitul anului trecut, Rompetrol Georgia detine deja, in apropiere de Tbilisi, un depozit de carburanti, prin care va asigura aprovizionarea statiilor inchiriate, dar si pe cele ale altor operatori pe piata locala.
Grupul Rompetrol opereaza circa 550 de benzinarii, dupa preluarea, la sfarsitul anului 2005, a companiei Dyneff, cel mai mare distribuitor independent de produse petroliere din Franta.
Grupul a inregistrat in anul 2005 o cifra de afaceri de 2,34 miliarde de dolari, in crestere cu 45% fata de anul precedent, in timp ce avansul profitului operational a fost de 62%, pana la 164 milioane dolari.

“Berea Leului”, la PET

Interbrew a lansat pe piata locala Lowenbr’u (“Berea Leului”), prima bere germana din Romania in ambalaj tip PET. Reprezentantii companiei cred ca simbolul traditional al Bavariei ii va cuceri rapid si pe iubitorii de bere din tara noastra, prin gustul autentic si pregnant, dar si prin culoarea si aroma distinctive. Pentru imbutelierea Lowenbr’u, Interbrew a achizitionat recent o noua linie PET cu o capacitate de productie de 18.000 sticle/ora, valoarea acestei investitii depasind 7 milioane euro. De asemenea, noua bere va fi disponibila pe piata doar in ambalaj PET de doi litri, in hipermarketuri si in magazinele din toata tara.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă