12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Breviar

Stimulente pentru notebook-uri

Principalul producator de cipuri din lume, Intel, a lansat in Romania, impreuna cu mai multi asamblatori de computere, programul Student Express. Acesta este un program special de achizitii de PC-uri destinat studentilor. “Vrem sa incurajam in primul rand achizitionarea de catre studenti a unor notebook-uri. Pentru aceasta vom propune impreuna cu partenerii nostri sisteme la preturi speciale, foarte bune, dar si scheme bancare de creditare”, a declarat Irinel Burloi, Intel Business Development Manager. Programul este dezvoltat in parteneriat cu integratorii de sisteme Acer, Fujitsu, Siemens si Flamingo. Cele mai ieftine notebook-uri din oferta au preturi care pleaca de la circa 560 de euro (fara TVA), configuratia incluzand un procesor la 1,4 GHz, 256 MB RAM, harddisk de 40 GB, unitate optica combo, retea, sunet.

Crestere a vanzarilor de bere

Ursus Breweries, membra a SABMiller plc, a anuntat ca a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 28% in sezonul aprilie-septembrie comparativ cu perioada similara a anului anterior. De asemenea, producatorul de bere a raportat o crestere organica de 6% a volumelor de vanzari. Cu un volum al vanzarilor de peste 2 milioane de hectolitri inregistrat in primul semestru al anului financiar care se incheie in martie 2006, Ursus Breweries detine 30% din volumul total de vanzari inregistrat de membrii Asociatiei “Berarii Romaniei” in aceeasi perioada, ceea ce reprezinta o cota totala de piata estimata la 22% din totalul vanzarilor din Romania. Potrivit datelor din piata, cu aceasta cota SABMiller ocupa locul al doilea in topul producatorilor de bere din Romania, fiind la o distanta de aproximativ doua puncte procentuale de primul clasat, grupul Brau Union.

Capacitate
de rafinare marita

Rafinaria Petromidia a finalizat lucrari de modernizare in valoare de 30 milioane de dolari, desfasurate in paralel cu revizia generala si care fac parte din planul de investitii de peste 200 milioane de dolari, pana in 2007. “Operatiunile derulate in aceasta perioada vor duce la cresterea capacitatii de prelucrare a rafinariei cu 10% in acest an, a calitatii produselor si la maximizarea coeficientului de utilizare a instalatiilor. grupului Rompetrol”.

Un nou lant de magazine

Grupul german Tengelmann a lansat in aceste zile in Romania primele magazine tip discounter din lantul sau Plus. In Romania, compania are sediul si depozitul central la Ploiesti si isi propune sa deschida in urmatorii 4-5 ani 120 de magazine in orasele cu peste 30.000 de locuitori. Pana la jumatatea anului viitor vor fi lansate circa 25 de magazine. Investitia intr-un magazin este de aproximativ 1,5 milioane de euro, iar investitia totala se ridica la suma de 200 de milioane de euro. Magazinele Plus au o suprafata aproximativa de 1.500 metri patrati, din care 1.200 metri patrati suprafata de vanzare, 300 metri patrati suprafata de depozitare si dispun de 70-100 de locuri de parcare. Magazinele sunt de tip “freestander” si respecta un format standard in ceea ce priveste constructia. Fiecare magazin Plus presupune crearea a 20-25 de locuri de munca. Tengelmann are 7.300 de magazine in 15 tari din intreaga lume.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă