Breviar

Finantari pentru agricultori Beneficiarii creditelor agricole pentru productie (contractate in conditiile Legii creditului agricol pentru productie) pot primi fonduri de la stat pentru sustinerea activitatilor curente de productie, in ...

Share

Rl online 0 comentarii

10.04.2006 - 00:00
Finantari pentru agricultori

Beneficiarii creditelor agricole pentru productie (contractate in conditiile Legii creditului agricol pentru productie) pot primi fonduri de la stat pentru sustinerea activitatilor curente de productie, in pondere de pana la 15% din cota procentuala calculata din volumul creditelor acordate, a decis Guvernul. Ministrii au stabilit, printr-o hotarare, nivelul fondurilor publice acordate in acest an pentru fiecare cultura, plantatie si specie de animale.
Pentru infiintarea, intretinerea si recoltarea culturilor agricole, nive-lul fondurilor publice acordate pentru sprijinirea activitatii de productie este stabilit astfel: grau si secara - 15%; floarea-soarelui - 10%; soia (soiuri nemodificate genetic), sfecla de zahar, porumb si orez - 5%; in si canepa pentru fibre, culturi in spatii protejate, legume de camp, culturi furajere si cartof - 10%. Pentru plantatiile pomicole, arbusti, si capsuni, ca si pentru plantatiile vitivinicole, cota este de 10%. Aceeasi cota se va acorda si pentru achizitionarea sau producerea puilor de pasare pentru carne si oua, purceilor pentru ingrasat, tineretului ovin, caprin, bovin si cabalin pentru ingrasat, materialului de populare piscicola si familiilor de albine - 10%. Pentru aprovizionarea, procesarea hranei, asigurarea medicamentelor si tratamentelor medicale pentru animale, a cheltuielilor curente pentru intretinerea si functionarea adaposturilor, utilajelor si instalatiilor cota va fi tot de 10%.
Efortul financiar estimat pentru sustinerea activitatilor de productie este de 10.147.963 lei noi. Sumele sunt prevazute in bugetul Ministerului Agriculturii.

Unda verde pentru concentrare

Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata de TIU Holdings Limited si UTI Investment Luxembourg S.A.R.L. prin dobandirea controlului in comun asupra unei parti importante a grupului controlat prin societatea comerciala Tennisschool Effect B.V. Societatile comerciale din grupul controlat de Tennisschool Effect B.V. sunt prezente pe piata produselor si serviciilor de securitate, piata de inginerie civila, piata de IT, piata serviciilor de telefonie fixa si acces Internet, precum si piata produselor si serviciilor pentru aparare. UTI Investment Luxembourg S.A.R.L. face parte din Grupul AIG, care activeaza in Romania prin intermediul AIG Romania SA (asigurari generale) si AIG Life Asigurari Romania SA (asigurari de viata).

Citește totul despre:

Comentarii