Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Mehedinti - aflux de turisti Sezonul estival a generat un aflux de turisti pe meleagurile Mehedintiului, nemaiintalnit in zona in ultimii 14 ani. Potrivit unei statistici intocmite de Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera, in ...

Share

Rl online 0 comentarii

08.07.2005 - 00:00
Mehedinti - aflux de turisti

Sezonul estival a generat un aflux de turisti pe meleagurile Mehedintiului, nemaiintalnit in zona in ultimii 14 ani. Potrivit unei statistici intocmite de Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera, in anul 2004, numarul turistilor straini sositi aici s-a dublat fata de anul 2003, iar pentru anul in curs se prevede triplarea lor. Numai in portul Drobeta-Turnu Severin, in perioada ianuarie-iunie a.c., au acostat 50 de motonave, cu precadere sub pavilioane germane, olandeze si austriece, incarcate cu 300 turisti din Danemarca, SUA, Canada, Israel, Austria, Italia, Franta, Olanda. Daca portul severinean nu ofera strainilor nici o atractie - de aici nu se poate cumpara nici macar o ilustrata, nemaivorbind de faptul ca probabil este singurul loc din tara unde nu mai exista un local de alimentatie publica, in schimb societatile de turism au organizat excursii la Baile Herculane, Muzeul Regiunii "Portile de Fier ", dar si in judet, unde au avut loc degustari de vinuri in renumitele crame de la Vanju Mare, Oprisor, Starmina si Dealul Viilor.

Egiptul doreste sa dubleze in 10 ani numarul de turisti

Guvernul egiptean a realizat un program conform caruia numarul de turisti care viziteaza statul ar trebui sa se majoreze, anual, cu circa un milion, astfel ca pana in 2015 numarul acestora sa depaseasca 18 milioane pe an. Pentru a putea pune in aplicare acest program, statul va trebui sa construiasca circa 15.000 de camere de hotel pe an, pana la 300.000. De asemenea, sectorul privat va trebui sa investeasca in turism cel putin opt miliarde de lire egiptene (1,4 miliarde de dolari) pe an, potrivit presedintelui egiptean. Statul va sprijini actiunea prin acordarea unor avantaje pentru investitori si prin modificarea sistemului fiscal, astfel incat proiectele turistice, alaturi de cele din sectorul de servicii, sa poata beneficia de rambursarea impozitelor platite pentru sumele investite. Turismul este un sector deosebit de important pentru Egipt. Anul trecut, statul a primit 8,1 milioane de vizitatori, industria inregistrand un profit de 6,6 miliarde de dolari, cu 43% mai mult ca in 2003.

Hilton va vinde 18 hoteluri

Grupul hotelier Hilton a anuntat ca urmeaza sa vanda 18 unitati de cazare din Marea Britanie si Irlanda pentru o suma minima de 400 de milioane de lire sterline (712,5 milioane de dolari), o parte din sumele incasate fiind destinate actionarilor, transmite Reuters. Printre unitatile care vor fi vandute se numara si Hilton London Gatwick si Hilton London Olympia. Pana in prezent, grupul a incheiat contracte de vanzare pentru 11 hoteluri in valoare de 111 milioane de lire sterline, insa doar sapte dintre aceste tranzactii au fost deja finalizate. "Numarul de hoteluri ce vor fi vandute este mai mare decat cel estimat anterior, ca urmare a interesului crescut al cumparatorilor potentiali", a anuntat grupul hotelier. Hilton opereaza in intreaga lume peste 500 de unitati de cazare sub aceasta marca, cu un total de aproape 150.000 de camere. Grupul mai include insa si alte marci hoteliere, printre care Conrad, Doubletree, Embassy Suites sau Hampton Inn.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...