Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

CNH Petrosani nu are bani pentru modernizarea minelor Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani nu are suficiente fonduri pentru modernizarea exploatarilor miniere, unde cele mai multe utilaje sunt invechite ca tehnologie. Directorul ...

Share

Rl online 0 comentarii

08.07.2005 - 00:00
CNH Petrosani nu are bani pentru modernizarea minelor
Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani nu are suficiente fonduri pentru modernizarea exploatarilor miniere, unde cele mai multe utilaje sunt invechite ca tehnologie. Directorul general al companiei, Daniel Surulescu, a declarat ca pentru acest an au fost alocate de la bugetul de stat 124 de miliarde lei, iar din surse proprii pentru investitii mai sunt prevazute alte 371 de miliarde lei. Cele aproape 500 de miliarde lei sunt suficiente, insa, doar pentru achizitii absolut obligatorii, prevazute in preliminarul stabilit de anul trecut, astfel incat sa fie asigurata si securitatea la locul de munca in acelasi timp cu respectarea programului de productie. "Din pacate, fondurile alocate nu sunt suficiente pentru modernizarea industriala, care sa duca la realizarea unei productii mai mari. Pentru acest lucru ar fi nevoie de surse externe companiei", a afirmat Surulescu.

Fostul Swiss Air, preluat de Lufthansa
Comisia Europeana si autoritatile americane pentru reglementarea concurentei au aprobat preluarea Swiss International Air Lines Ltd. de catre Deutsche Lufthansa AG. Aprobarea consolideaza procesul de integrare a Swiss in Grupul Lufthansa. Noul parteneriat cu Swiss va ajuta Lufthansa sa-si consolideze pozitia pe piata internationala de transport. Incepand cu orarul de iarna 2005/2006, toti clientii celor doua companii aeriene vor beneficia de o retea extinsa de produse si servicii. Comisia Europeana a convenit anumite prevederi pentru Lufthansa si Swiss, asigurand accesul adecvat pe piata al posibililor noi competitori.
Prevederile se refera la asigurarea locurilor de decolare si aterizare pentru alte companii de transport care opereaza pe diverse rute europene si internationale. Compania elvetiana AirTrust va plati in urmatoarele 10 zile pretul de achizitie agreat, de 8,96 franci elvetieni pe actiune, catre actionarii minoritari care au cedat actiunile Swiss in urma recentei oferte de achizitionare publica. Simultan, Lufthansa isi va spori ponderea actiunilor AirTrust de la 11% (detinute in prezent) la 49%. Imediat ce negocierile curente pentru asigurarea drepturilor de trafic ale Swiss se vor incheia, Lufthansa isi va spori actionariatul din Swiss pana la 100%, cel mai devreme in 2006.


56 de dosare penale pentru evaziune de 56,5 milioane lei noi
Pentru 56 dintre patronii gasiti in neregula de comisarii Garzii Financiare au fost intocmite sesizari penale, fiind acuzati ca au prejudiciat statul cu suma de 56,515 milioane lei noi. Garda a aplicat si amenzi de peste doua milioane lei.
Unul dintre cel mai importante cazuri instrumentate de Garda este cel al societatii SC CEREAL EN GROS SRL, care a emis 92 de facturi fiscale pentru comercializarea de cereale si plante tehnice, fara evidenta contabila. Comisarii cred ca a existat o intentie clara a administratorului societatii de a se sustrage de la plata impozitelor catre stat, fiind dator cu 4,35 milioane lei noi (adica 1,3 milioane euro). Intr-un alt caz, CEREAL COMTRANS SRL Constanta a emis 62 de facturi pentru suma de 6,4 milioane lei fara a le inregistra in contabilitate. Suma cu care a fost pagubit statul este de 2,3 milioane lei noi.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...