5.2 C
București
marți, 19 martie 2024

Breviar

“Antibiotice” Iasi se privatizeaza

Actiunile detinute in numele statului de Ministerul Sanatatii la societatea comerciala “Antibiotice” SA Iasi vor fi transferate in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in vederea privatizarii acestei societati, a hotarat Guvernul. Transferul actiunilor se va face pe baza de protocol de predare-preluare incheiat intre institutiile implicate, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii. Situatia personalului incadrat la “Antibiotice” SA se va solutiona prin acest protocol, in conditiile legii. Hotararea va intra in vigoare la data de intai a lunii urmatoare publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei. La aceeasi data se abroga HG nr. 365/2002, precum si pozitia 2, litera b) “Unitati aflate sub autoritatea Ministerului Sanatatii” din Anexa nr. 2 la HG nr. 168/2005.

Doua noi contracte Elbit Systems – IAR Brasov

Compania israeliana Elbit Systems, in cooperare cu producatorul roman de avioane IAR SA Brasov, a castigat doua noi contracte pentru modernizarea unor elicoptere pentru Aviatia si Marina Romana, in valoare de circa 25 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al grupului israelian. Ca parte a acordului, Elbit Systems va furniza partii romane echipamente electronice si sisteme pentru zborurile de noapte, aceste masuri fiind destinate alinierii flotei romanesti la standardele impuse de NATO. Elbit Systems si IAR Brasov au mai decis sa furnizeze programe similare si pentru alti clienti, se arata in comunicatul companiei israeliene.

Un produs nou de la UMEB

Motorul asincron trifazat alimentat prin convertizor de frecventa este noul produs fabricat la Uzina de Masini Electrice Bucuresti (UMEB) SA “Decizia de diversificare a gamei de produse si de promovare pe piata a unui produs nou este consecinta fireasca a regandirii si reproiectarii proceselor interne de afaceri, tinand cont de noile tendinte in domeniu. Noutatea consta in lansarea pe piata a motorului asincron trifazat alimentat prin convertizor de frecventa, care raspunde actualelor exigente de performanta functionala si de consum energetic”, a declarat Gheorghe Chitu, directorul general al UMEB SA. Motorul electric asincron trifazat alimentat prin convertizor de frecventa se adreseaza in special sectorului de producere si distributie a energiei termice, de distributie a apei potabile sau reziduale, sistemelor de ventilatie sau oricaror altor utilizari care necesita reglarea vitezei, presiunii sau debitelor. Echipamentele compuse din motor asincron trifazat cu rotor in scurtcircuit si convertizor static de frecventa sunt menite sa imbunatateasca performantele in exploatare, in sensul diminuarii consumurilor energetice cu 25-40%, optimizarii proceselor tehnologice, automatizarii proceselor, cresterii fiabilitatii si sigurantei in exploatare, precum si simplificarii instalatiilor si reducerii costurilor de mentenanta si reparatie.
UMEB SA este cel mai mare producator de masini electrice de joasa tensiune din Romania, oferind clientilor sai servicii la standarde internationale.
UMEB SA produce peste 1.000 de tipodimensiuni de motoare electrice si generatoare electrice de curent alternativ si continuu, grupuri electrogene, precum si alte tipuri de echipamente electrice.

Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă