15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBiletele TAROM se vor ieftini

Biletele TAROM se vor ieftini

Compania Nationala TAROM a anuntat ca intentioneaza sa reduca tarifele la biletele de zbor, atat pe cursele interne, cat si pe cele externe din cauza presiunii fantastice de pe piata, generate de preturile practicate de operatorii aerieni de curse low-cost. Concomitent cu reducerea tarifelor, operatorul aerian intentioneaza sa isi creasca simtitor calitatea serviciilor companiei.

“Chiar din aceasta vara vom aplica reduceri pe toate segmentele, pentru a putea fi competitivi, a afirmat Gabriel Dumitrescu, directorul general al TAROM. In plus, vom oferi mai multe promotii, fata de anii precedenti, pentru atragerea cat mai multor clienti”. In ceea ce priveste promotia tarifelor reduse cu 50 la suta pentru destinatiile interne, ce a fost lansata anul trecut, din datele contabile reiese ca nu a avut efectul scontat asupra destinatiilor. Directorul TAROM a declarat ca la ora actuala compania are probleme de incarcare si profitabilitate pe destinatiile Bucuresti-Baia Mare, Bucurest -Satu Mare si pe cursele spre Moldova. Pe plan extern, cele mai bine vandute destinatii ale companiei sunt cele spre Madrid, Tel Aviv, Londra, Barcelona si Paris, iar pe plan intern, cele spre Cluj-Napoca si Timisoara.

In cautarea unei aliante puternice

Pentru a putea fi competitivi, operatorul aerian romanesc TAROM va opta pentru una dintre cele mai importante aliante de companii aeriene internationale, Star Alliance sau Skyteam, in a doua parte a anului. Decizia afilierii la una dintre cele doua aliante va fi determinata de negocierea contractului de afiliere. Practic, TAROM trebuie sa-si negocieze foarte bine rutele de operare pentru a nu ajunge sa zboare pe curse pe care nu doreste. Star Alliance este formata de Lufthansa si are printre membri companii precum Air Canada, Air New Zealand, ANA, LOT (Polonia), Austrian Airlines, TAP Portugalia, Spanair, SAS, Thai Airways, United Airlines, US Airways si Varig (Brazilia), iar Skyteam este fondata de compania franceza Air France, in colaborare cu Delta Airlines, Aeromexico si Korean Air. Din alianta fac parte si KLM (in grup cu Air France), CSA Airlines (Cehia), Delta Airlines si Aeroflot (Rusia).

Profit estimat de sapte milioane de dolari

“Pana la sfarsitul lunii februarie, TAROM va organiza o licitatie pentru selectarea unui consultant international care sa realizeze un plan de afaceri al companiei pentru urmatorii cinci ani, a afirmat directorul Gabriel Dumitrescu. Astfel, pana la sfarsitul lunii va fi selectat prin licitatie un consultant care sa realizeze o imagine globala asupra dezvoltarii aviatiei. Pana in acest moment, caietul de sarcini a fost cumparat de catre cinci companii internationale.
In ceea ce priveste situatia financiara a companiei, previziunile pentru 2007 sunt optimiste. Profitul brut asteptat este de sapte milioane de dolari, fata de circa trei milioane dolari in 2006, la o cifra de afaceri de 300 milioane de dolari.

Cele mai citite

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă