19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBCR va lansa in acest an cel putin sase carduri co-branded

BCR va lansa in acest an cel putin sase carduri co-branded

Banca Comerciala Romana (BCR) va lansa in acest an cel putin sase carduri co-branded, in colaborare cu firmele de retail din domeniul marfurilor si serviciilor, a declarat directorul Directiei Carduri a bancii, Ion Matei. BCR a lansat impreuna cu Ultra PRO Computers un card in lei sub sigla Visa, care poate fi utilizat atat pe plan intern, cat si in strainatate.
“Cardurile co-branded sunt solutia de moment. Tendinta la nivel european este ca bancile sa lanseze carduri in colaborare cu marii retaileri. In general, cardurile de credit presupun un risc mai ridicat pentru banca si din acest motiv dobanda poate ajunge la 25-32%. Nivelul dobanzii pentru cardul lansat in colaborare cu Ultra PRO Computers este sub acest nivel”, a mai spus Matei. Limita de credit este echivalentul in lei a maximum 5.000 de euro, cu o perioada de cinci ani, iar detinatorul cardului BCR-Ultra PRO Computers va rambursa lunar doar dobanda la creditul utilizat, care este de 22%. Creditul trebuie rambursat cel mai tarziu la terminarea perioadei de cinci ani. Detinatorul de card are posibilitatea sa nu plateasca dobanda aferenta sumelor din credit utilizate pentru cumparaturi, daca imprumutul este rambursat in totalitate pana la data de 20 a lunii urmatoare celei in care efectueaza tranzactia. O persoana cu un venit mediu pe economie poate beneficia de un plafon de credit pe cardul BCR-Ultra PRO Computers de circa 10.000 de lei noi, daca nu are alte credite angajate.
Cardul co-branded va putea fi utilizat pentru cumpararea de produse din magazinele Ultra PRO Computers, dar si pentru alte operatiuni generate de nevoile personale ale posesorului, cum ar fi retragerea de numerar de la bancomate sau plata unor bunuri si servicii.
Banca a mai emis doua astfel de carduri, in colaborare cu Depozitul de Calculatoare si Altex, ambele avand o limita de credit de maximum 5.000 de euro si o perioada de acordare a liniei de credit de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire automata.
Potrivit reprezentantilor BCR, prin cele doua carduri co-branded banca este lider pe piata IT a creditelor de consum. BCR emite 16 tipuri de carduri de credit si debit si are in prezent 360 de sucursale si agentii, precum si o retea de peste 1.000 ATM-uri.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă