Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Banci si cazinouri, amendate cu zeci de mii de euro

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) a amendat cu un total de peste 400.000 de euro bancile comerciale si cazinourile in care inspectorii au gasit nereguli, in timpul controalelor efectuate in ultimele doua ...

Share

Rl online 0 comentarii

07.10.2005 - 00:00
Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) a amendat cu un total de peste 400.000 de euro bancile comerciale si cazinourile in care inspectorii au gasit nereguli, in timpul controalelor efectuate in ultimele doua luni.

Echipele formate din inspectori ONPSCB, comisari ai Garzii Financiare si ai Inspectoratului General al Politiei Romane au verificat toate cazinourile, in perioada 18 august - 30 septembrie, si, ca urmare a neregulilor constatate, au aplicat amenzi contraventionale in valoare de 415.000 de euro. Totodata, in perioada 19-23 septembrie, inspectorii ONPSCB si cei ai Bancii Nationale a Romaniei au aplicat amenzi totalizand aproape 24.000 de euro bancilor comerciale la care au gasit nereguli in timpul controalelor. Verificarile au vizat respectarea legii si a conformitatii firmelor fata de obligatiile de combatere a spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism, potrivit unui comunicat de presa al Oficiului, care nu precizeaza in ce anume au constat neregulile constatate.
Ultimele modificari aduse Legii 656/2002 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor instituie obligatia autoritatilor de supraveghere prudentiala de a emite norme privind masurile necesare pentru stabilirea identitatii clientilor. Prin aceleasi modificari, a fost imbunatatit sistemul masurii confiscarii speciale, al masurilor asiguratorii. Legea mai cuprinde dispozitii privind accesul la sisteme informationale, punerea sub supraveghere a conturilor bancare si a conturilor asimilate acestora, comunicarea de inscrisuri, documente bancare, financiare ori contabile, livrarile supravegheate, precum si folosirea de investigatori sub acoperire. Totodata, legea largeste sfera persoanelor si institutiilor care au obligatia de raportare catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor a tranzactiilor suspecte de finantare a terorismului sau de spalare a banilor, instituie obligatia transmiterii de catre Oficiu a informatiilor generale privind tranzactiile suspecte, precum si a celor privind tipologiile de spalare a banilor si de finantare a terorismului de catre persoanele fizice si juridice, precum si catre autoritatile cu atributii de control financiar si celor de supraveghere prudentiala.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...