8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBanca Transilvania cumpara 10,08 la suta din capitalul BT Asigurari

Banca Transilvania cumpara 10,08 la suta din capitalul BT Asigurari

Banca Transilvania, actionarul majoritar al BT Asigurari, va cumpara de la Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana (SIF1) un pachet de 10% din capitalul BT Asigurari, pentru care va plati 5,65 milioane euro, a anuntat reprezentantii bancii.
Pachetul detinut de SIF Banat-Crisana reprezinta 6.750.000 actiuni. Plata se va face in lei la cursul Bancii Nationale din ziua platii, precizeaza sursele citate.
De asemenea, banca va achizitiona si pachetele mai mici de actiuni detinute de persoanele fizice, care reprezinta 0,0832% din capital. In urma acestor transferuri, Banca Transilvania va detine 89,9721% din capitalul BT Asigurari. In semestrul I al anului 2007 s-a finalizat si prima etapa de majorare a capitalului social al BT Asigurari, prin aportul actionarilor in suma de 15 milioane lei, in crestere de la 36,5 milioane lei la 51,5 milioane lei. La momentul incheierii acestui proces, compania va detine un capital social total de 67,5 milioane lei.
BT Asigurari Transilvania a fost infiintata in anul 1994, fiind una dintre companiile grupului financiar Banca Transilvania, care activeaza in domeniile bancar, pensii private, investitii, leasing si valori imobiliare. In anul 2006, compania ajunsese la o cota de piata de 3,67%, de la 2,35% in anul precedent.
Banca Transilvania a obtinut in primul semestru un profit net de 79,55 milioane de lei (circa 23,9 milioane euro), iar valoarea activelor a urcat cu 22% fata de finele anului trecut, la 9,889 miliarde de lei (3,15 miliarde euro). Cel mai important actionar al institutiei de credit este BERD, cu 15% din capital.
In cadrul BT Asigurari, Banca Transilvania este actionarul majoritar, cu o detinere de 79,88%, iar SIF Banat Crisana controleaza 10%.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă