Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bacauanii sunt niste romani fericiti

Pentru prima data dupa o lunga perioada in care birurile pe care le datorau fata de bugetul local cresteau sistematic de la un an la altul, bacauanii vor avea in acest an de platit taxe si impozite locale ceva mai mici decat anul trecut. ...

Share

Elena Solomon 0 comentarii

11.06.2005 - 00:00
Pentru prima data dupa o lunga perioada in care birurile pe care le datorau fata de bugetul local cresteau sistematic de la un an la altul, bacauanii vor avea in acest an de platit taxe si impozite locale ceva mai mici decat anul trecut. Procentul de scadere a valorilor taxelor si impozitelor pe bunurile avute in proprietate ajunge la 28%. Asta inseamna, de exemplu, ca daca anul trecut proprietarul unui apartament cu doua camere avea de platit un impozit pe locuinta in valoare de un milion de lei, anul acesta, impozitul este de doar 720.000 de lei. Luata in discutie inca din primavara anului trecut, scaderea nivelului taxelor si impozitelor locale a fost folosita drept capital electoral atat de actuala, cat si de fosta administratie publica locala.
Pentru fiecare metru cub de apa potabila ce ii curge la robinet si care ajunge, mai apoi, in reteaua de canalizare, un bacauan este nevoit sa plateasca aproape 20.000 de lei. De la inceputul lunii aprilie Regia Autonoma de Gospodarire Comunala (RAGC) a trecut la o majorare cu 30% a vechiului tarif de livrare a apei potabile catre populatia si agentii economici din municipiul Bacau. Romeo Stavarache, primarul Bacaului, spune ca aceasta majorare a tarifului de livrare a apei potabile nu este insa singura masura de acest fel care se intentioneaza a se lua pana la sfarsitul acestui an. Liderul administratiei bacauane a explicat ca, potrivit memorandumului de imprumut semnat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru finantarea proiectului Valea Uzului II privind modernizarea sistemului de aductiune a apei potabile, pana la sfarsitul acestui an procentul de majorare a tarifului ar trebui sa fie de 60%.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...