11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAVAS incepe luni negocierile cu Ford

AVAS incepe luni negocierile cu Ford

» Sansele pe care Ford le are pentru preluarea Automobile Craiova sunt de peste 90%, considera Sebastian Vladescu.

» Semnarea contractului de privatizare ar putea sa aiba loc pana la 1 septembrie 2007.

» Producatorul american ar putea transforma fabrica intr-o unitate de productie de nivel mondial.
Comisia de privatizare a fostei uzine de automobile Daewoo Craiova a validat, vineri, documentele de participare depuse de singurul ofertant, producatorul american Ford, urmand sa inceapa, saptamana viitoare, luni, negocierile cu investitorul selectat.

Oferta va fi deschisa tot luni
Presedintele comisiei desemnate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor Sebastian Vladescu, a declarat ca, la o prima verificare, documentele de precalificare sunt conforme cu cele solicitate. Acestea urmeaza sa fie analizate in continuare de catre avocati, pentru a certifica indeplinirea cerintelor.
Dupa ce consilierii legali isi vor da avizul, comisia va deschide oferta tehnica si cea financiara, in prezenta reprezentantilor Ford, luni, 9 iulie, a spus Vladescu. Tot atunci, membrii comisiei vor incepe negocierile cu Ford.

Sanse mari pentru americani
Sebastian Vladescu a declarat ieri ca sansele pe care Ford Motor le are pentru preluarea Automobile Craiova sunt de peste 90% in momentul de fata. Valoarea finala a tranzactiei, a mai subliniat secretarul de stat, nu va fi anuntata decat dupa semnarea contractului, lucru care ar trebui sa se intample pana la 1 septembrie. Referindu-se la speculatiile legate de o posibila intelegere intre General Motors si Ford, Vladescu a declarat ca, "ma indoiesc ca o intelegere ar fi evitat costurile pe care cealalta companie si le-ar fi asumat si nu vad care ar fi fost utilitatea unei astfel de intelegeri. Nu cred ca a existat o intelegere intre cele doua companii. As fi preferat sa avem o competitie in acest proces. Ma bucur in acelsi timp ca Ford Motors, o companie extrem de prestigioasa si cu capacitati industriale foarte solide, a facut o oferta pentru Automobile Craiova", a completat acesta. In ceea ce priveste gradul de indeplinire a conditiilor din caietul de sarcini, secretarul de stat a spus ca atat in ceea ce priveste capacitatea financiara, cat si cifra de afaceri si numarul de automobile produse, Ford se califica pentru realizarea acestei achizitii. "Nu iau in considerare posibilitatea eliminarii ofertei Ford. Evident, avem asteptari in ceea ce priveste pretul, aici fiind partea de negocieri", a tinut sa sublinieze Vladescu.

Planuri pentru Craiova
Producatorul american ar putea transforma fabrica de automobile de la Craiova intr-o unitate de productie de nivel mondial, uzina fiind considerata de importanta strategica pentru dezvoltarea grupului, a declarat, vineri, presedintele producatorului american, John Fleming.
Reprezentantul Ford apreciaza ca, dupa preluarea uzinei de la Craiova, activitatea furnizorilor de subansambluri in zona va creste semnificativ. "Desi este prea devreme sa discutam despre particularitatile ofertei noastre, consideram ca aceasta asigura cea mai buna combinatie de elemente de natura tehnologica, financiara si de protectia mediului, ceea ce va conduce la transformarea unitatii de productie de la Craiova intr-un complex de productie de nivel mondial, cu oportunitati de angajare semnificative. Daca vom avea succes, ne asteptam sa extindem si sa imbunatatim operatiunile legate de productie, sa angajam personal suplimentar si sa atragem mai multi furnizori in zona", a spus mai Fleming.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă