16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAstra Asigurari si-a dublat cifra de afaceri

Astra Asigurari si-a dublat cifra de afaceri

In primul trimestru al anului 2006, Astra Asigurari a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 37 milioane euro, cu 98,6% mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent. Cea mai mare crestere, cu 295,8%, a fost inregistrata la primele brute subscrise pentru asigurarile de cladiri si bunuri, care in primul trimestru din 2006 au insumat 10,3 milioane euro, fata de 2,6 milioane euro in trimestrul I din 2005.
O crestere importanta s-a obtinut la CASCO (cu 139,9%) care, de la 1,8 milioane euro prime subscrise in trimestrul I din 2005, a ajuns in aceeasi perioada a acestui an la 4,4 milioane euro.
Asigurarile de raspundere civila auto obligatorie au inregistrat o crestere cu 56,4%, atingand la finele lunii martie 2006 valoarea de 21,8 milioane euro.
Daunele platite de companie au inregistrat in primul trimestru 2006 o crestere cu 36,2%, de la 5,8 milioane euro, la 8,02 milioane euro. Cea mai mare crestere, cu 50,6%, a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurari de cladiri si bunuri.
“Rezultatele din primul trimestru, ne-au declarat reprezentantii conducerii societatii, creeaza premisele unei cresteri anuale foarte importante pentru companie si atingerii obiectivelor noastre pe anul 2006: realizarea unui venit din prime brute subscrise de 87 milioane euro, adica cu 74% mai mult decat in anul 2005, plasarea companiei in topul primilor 4 asiguratori, pregatirea companiei pentru aderarea la UE, prin implementarea unei serii de proiecte care au ca scop continuarea procesului de dezvoltare si consolidare si vizeaza, printre altele, adaptarea portofoliului actual la cerintele pietei, prin lansarea unor noi produse si prin actualizarea celor existente”.
Dat fiind faptul ca Astra Asigurari este asiguratorul MApN, pentru soldatul care si-a pierdut viata in atentatul petrecut recent in Irak societatea a platit despagubiri in valoare de 80.000 euro, conform contractului de asigurare.
Astra se implica, de asemenea, in actiuni de responsabilitate sociala corporatista. Unul dintre cele mai mari proiecte in acest sens a fost sponsorizarea militarilor romani aflati in teatrele de operatii in Irak, Afganistan, Bosnia si Kosovo, cu ocazia sarbatorilor pascale. O delegatie a companiei a oferit tuturor ostasilor romani aflati in misiune cadouri in valoare de peste un miliard lei vechi.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă