Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Astra Asigurari a invins si sistemul birocratic, si MApN

Astra Asigurari a castigat pro-cesul impotriva UM 02574 cu privire la licitatia de asigurare a parcului auto al Ministerului Apararii, derulata la finele anului trecut. Licitatia s-a desfasurat pe 20 decembrie 2004, la sediul UM 02574, si ...

Share

Rl online 0 comentarii

16.06.2005 - 00:00
Astra Asigurari a castigat pro-cesul impotriva UM 02574 cu privire la licitatia de asigurare a parcului auto al Ministerului Apararii, derulata la finele anului trecut. Licitatia s-a desfasurat pe 20 decembrie 2004, la sediul UM 02574, si contractul a avut o valoare de aproape 68 miliarde lei. Generalul Marin Maciuca, seful din acel moment al Comandamentului de Logistica Intrunit din MApN, a fost presedintele comisiei de adjudecare. La licitatie au participat sase societati. Dupa deschiderea dosarelor, comisia a desemnat castigatoare compania Astra. Decizia a fost confirmata de generalul Maciuca in data de 21 decembrie 2004, printr-o adresa trimisa societatii de asigurare. Pe 22 decembrie, ARDAF a depus o contestatie in care sustinea ca nu este de acord cu rezultatul licitatiei. In aceeasi zi, presedintele comisiei a schimbat rezultatul licitatiei, astfel incat ARDAF a devenit castigatorul celor 68 miliarde de lei.
In ianuarie 2005, Astra Asigurari a introdus la Tribunalul Bucuresti o actiune impotriva Ministerului Apararii si a UM 02574 prin care a cerut "anularea intregii proceduri de atribuire a contractului de achizitie de servicii de asigurare RCA pentru parcul de autovehicule al MApN, desfasurata in 20 decembrie 2004, precum si suspendarea executarii contractului pana la solutionarea definitiva a actiunii in anulare". Totodata, s-a cerut mentinerea deciziei initiale de atribuire a contractului catre Astra Asigurari. Comisia de licitatie, care specificase in anuntul prin care anunta licitatia ca sunt interzise ofertele alternative, a schimbat castigatorul, intrucat a luat in calcul... o oferta alternativa depusa de ARDAF.
Actiunea depusa in justitie de catre Astra a continuat pana in data de 13 iunie 2005, cand Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat in favoarea companiei reclamante, precizand ca la baza acestei rezolutii sta faptul ca "societatea ARDAF s-a abatut de la oferta unica, propunand o oferta alternativa si nedeterminata".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...