Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ariile protejate au intrat sub securea hotilor

Recent, sub auspiciile Academiei Romane ale Ministerului Mediului si Ministerului Agriculturii a avut loc in Aula Mare a Muzeului de Stiinte Naturale "Grigore Antipa" sesiunea de comunicari stiintifice intitulata "Arii protejate in padurile ...

Share

Rl online 0 comentarii

18.06.2005 - 00:00
Recent, sub auspiciile Academiei Romane ale Ministerului Mediului si Ministerului Agriculturii a avut loc in Aula Mare a Muzeului de Stiinte Naturale "Grigore Antipa" sesiunea de comunicari stiintifice intitulata "Arii protejate in padurile Romaniei". Datorita faptului ca agresiunea asupra padurii se exercita in Romania de peste o suta de ani, "capetele savante" au ajuns la concluzia inca din anul 1920 ca este strict necesar sa se creeze in interiorul padurilor romane "arii protejate" cu scopul de a conserva acolo atat flora, cat si fauna. Astfel, la ora de fata exista zece parcuri nationale si sase parcuri naturale in suprafata totala de 6300 hectare. Intre acestea se numara Parcul Natural de la Vanatorii Neamt, Parcul National din Caliman, Parcul National Ceahlau, Parcul Natural din Apuseni, Parcul National din Retezat, Parcul National Piatra Craiului, Parcul Natural Balta Mica a Brailei, Parcul National din Cheile Nerei, Parcul National de la Gradistea Muncelului, Parcul National din Retezat, Parcul National Cheile Carasului, Parcul Natural Portile de Fier si, nu in ultimul rand, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. In prezent Romania se situeaza cu zece procente mai jos decat media silvica a Europei. Prin "legea Lupu", scoasa de sub teascurile ignorantei si neputintei cu numarul 1/2000, se petrece in continuare cea mai vasta si barbara agresiune asupra padurii romanesti. Nici nu au primit bine proprietarii de paduri suprafetele silvice ca procesul de taiere masiva s-a accelerat incat prezenta ariilor protejate in niste paduri bracuite se face inutila si ineficienta. Specialistii silvici au remarcat faptul ca agresorii au trecut si la asaltul ariilor protejate, efectele fiind dezastruoase.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...