9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAngajatii BCR, sondati prin clienti - spioni

Angajatii BCR, sondati prin clienti – spioni

» Punctele slabe: modul de deservire a clientilor, cunoasterea si prezentarea produselor de catre angajati.
» BCR intentioneaza sa deschida, in urmatoarele luni, o banca pentru locuinte si unitati ipotecare.
» Volumul creditelor noi acordate de Banca Comerciala Romana a crescut in ultima luna cu 25%.

Potrivit unui studiu tip "mystery shopping" realizat de banca, BCR se situeaza inca sub standardele grupului austriac Erste, din care face parte, in ceea ce priveste modul de deservire a clientilor, cunoasterea si prezentarea produselor de catre angajati. Studiul cu asa-numitii "clienti-spion" a fost realizat la unitatile bancii din Bucuresti si urmeaza sa fie extins, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Martin Skopek, vicepresedinte BCR, responsabil cu activitatea de retail.
"Ne situam sub standardele Erste si ale altor tari din regiune, dar vestea buna este ca nu suntem departe de situatia in care se aflau bancile din celelalte tari (in care Erste este prezent in momentul preluarii lor de catre grupul austriac – n.r.)", a spus Skopek. El a aratat ca actiuni de acest gen vor fi organizate la nivelul intregii retele nationale a BCR.
Oficialul bancii a mentionat ca metodologia de sondare este comparabila ca cea a Erste, dar difera in anumite privinte, intrucat preferintele consumatorilor difera de la tara la tara.
Programul de Integrare si Dezvoltare a BCR in perioada 2007-2009 include masuri de imbunatatire a serviciilor si de crestere a satisfactiei clientilor celei mai mari banci din Romania in functie de active.

Banca pentru locuinte, in cateva luni
BCR intentioneaza sa realizeze, in urmatoarele luni, mai multe proiecte in zona de retail, printre care o banca pentru locuinte, un fond de pensii private si unitati teritoriale specializate in credite ipotecare. De asemenea, BCR vrea sa introduca tranzactiile bancare prin telefon, sa schimbe designul cardurilor pentru a se alinia standardelor actionarului sau majoritar, grupul austriac Erste, si sa infiinteze un birou de management al reclamatiilor. BCR a programat pentru acest an deschiderea unui numar de 87 de noi unitati, urmand sa-si extinda reteaua si in urmatorii ani, pentru a ajunge, in 2009, la 668 unitati.

Volumul creditelor noi, in crestere cu 25%
Volumul creditelor noi acordate de Banca Comerciala Romana a crescut cu 25% in luna iulie fata de iunie, ca urmare a trecerii la noile norme de creditare si a unor schimbari, precum politica de preturi, a mai spus Martin Skopek. Oficialul BCR a estimat ca, dupa ce noul sistem va intra in functiune pe deplin, iar toti angajatii bancii vor fi pe deplin familiarizati cu noile norme, ritmul de crestere a vanzarilor de noi credite va fi de 30% lunar. Skopek a mentionat ca BCR nu a finalizat inca discutiile interne privind masura de renuntare la impunerea unui avans pentru anumite categorii de clienti si credite, masura anuntata anterior pentru a doua jumatate a acestui an. Solicitantii de credit pot contracta imprumuturi cu un grad de indatorare de pana la 65%, aplicat la venitul net eligibil al familiei. Gradul de indatorare admis pentru fiecare solicitant depinde de profilul de risc al clientilor si de comportamentul de plata al acestora. Cosul minim de subzistenta, utilizat pentru stabilirea veniturilor eligibile, este diferentiat pe regiuni geografice si in functie de localitatea de domiciliu.

Cele mai citite

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă