27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAdrian Vasilescu: "Am scris o carte pentru oameni"

Adrian Vasilescu: “Am scris o carte pentru oameni”

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, si-a lansat la Bookfest cartea “Cum sa muscam azi din painea zilei de maine”, volum care inaugureaza colectia Fascinatia Economiei din portofoliul Editurii Minerva.
Structurata intr-o serie de sapte tablouri, care inlocuiesc clasicele capitole, lucrarea trateaza, aparent ca subiect principal, rolul creditului in societatea de consum, pornind de la experientele traite de autor inca din timpul regimului comunist, si incearca sa explice, in parte, de ce Romania se afla inca in mai multe clasamente, “la coada Europei”.
Autorul afirma ca volumul reprezinta “o carte pentru oameni”, dar precizeaza ca l-a conceput si din postura de specialist al bancii centrale, institutie care l-a ajutat sa aprofundeze unele concepte si sa-si lamureasca mai bine mecanismele economiei de piata.
Publicistul Emil Hurezeanu, unul dintre invitatii de la eveniment, a remarcat “unicitatea” genului, lucrarea abordand teme in esenta de specialitate, apeland la un registru in parte biografic. El a evidentiat si maniera in care autorul ridica problemele actuale ale Romaniei, construind o grila care nu se bazeaza neaparat pe potentialul economic, cat mai degraba pe “bagajul cultural” al acestui spatiu geografic. In opinia lui Hurezeanu, cartea abordeaza comunismul si capitalismul ca doua fatalitati, dar reprezinta, in acelasi timp, o pledoarie pentru capitalism.
Colectia Fascinatia Economiei, inaugurata cu volumul “Cum sa muscam azi din painea zilei de maine”, va fi coordonata chiar de autorul lucrarii.

Cele mai citite

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...
Ultima oră
Pe aceeași temă