Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Activele CEC au trecut de 5,8 miliarde lei

Activele Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) totalizau, la inceputul acestei luni, 5,8 miliarde lei, a declarat ieri presedintele institutiei, Eugen Radulescu. Acesta a precizat ca sursele atrase de banca insumau, la aceeasi data, peste 5 ...

Share

Dana Dobre 0 comentarii

10.03.2006 - 00:00
Activele Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) totalizau, la inceputul acestei luni, 5,8 miliarde lei, a declarat ieri presedintele institutiei, Eugen Radulescu. Acesta a precizat ca sursele atrase de banca insumau, la aceeasi data, peste 5 miliarde lei, iar portofoliul de credite se ridica la 2,1 miliarde lei. Pe de alta parte, CEC a anuntat o reducere semnificativa a dobanzilor la creditele in lei. Astfel, pentru imprumuturile destinate cumpararii de autoturisme, banca a redus cu mai mult de o treime dobanda, de la 15% la 9,75% pe an. La creditele ipotecare in lei si la cele de refinantare imobiliare, dobanda a scazut cu aproape un sfert fata de nivelul anterior, de la 12,94% la 9,75% pe an. Aceste rate de dobanzi sunt valabile doar pentru creditele contractate dupa data de 1 martie. In cazul creditelor ipotecare in derulare, a caror dobanda este stabilita prin contract in functie de rata dobanzii interbancare, noile rate s-au redus de la 12,94% la 11,38% pe an.
CEC a lansat, in urma cu doua saptamani, serviciul de transfer rapid de bani, in parteneriat cu o companie americana specializata in servicii financiare - Transfer Rapid LLC. Potrivit presedintelui CEC, motivele esentiale care au determinat alegerea unei companii practic necunoscute pana acum pe piata romaneasca au fost pe de o parte comisioanele scazute practicate de acest partener si cerinta de exclusivitate impusa de ceilalti operatori din piata, care au fost, de asemenea, in negocieri cu banca. "Vrem sa oferim serviciul de transfer rapid de bani la un cost mult mai mic decat cel practicat acum pe piata. In acelasi timp, exclusivitatea ceruta de alti operatori cred ca incalca regulile concurentei", a precizat Radulescu. El a mai spus ca parteneriatul dintre CEC si Transfer Rapid LLC a fost incheiat pe o perioada nedeterminata. Serviciul de transfer rapid este destinat, in prezent, doar romanilor din Statele Unite si, pentru acest an, oficialul CEC a estimat un rulaj de aproximativ 30 de milioane de dolari, din care castigul bancii se va ridica undeva la 1 milion de dolari.

Citește totul despre:

Comentarii