4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInvestigații România Liberă50% din IMM-uri, in faliment

50% din IMM-uri, in faliment

Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR) considera ca stadiul actual al economiei este o urmare directa a guvernarilor anterioare iresponsabile si a lipsei de competenta a actualului Guvern “Ne asteptam ca in perioada urmatoare 50% dintre IMM-uri care au ca obiect de activitate productia de bunuri sa dea faliment”, anticipeaza presedintele UNPR, Marian Petre Milut. “Costurile exorbitante la utilitati vor decima IMM-urile din domeniile-cheie ale economiei si vor duce la o scumpire a produselor autohtone. In incercarea de a asigura un echilibru bugetar pentru 2005 prin majorarea pretului la utilitati, Guvernul pune in dezavantaj industria prelucratoare romaneasca si incurajeaza importurile”, adauga Petre Milut.
UNPR atrage atentia ca inducerea ideii de impunere a unor preturi la energie ca urmare a alinierii tarifelor la cele din Uniunea Europeana nu se justifica. Presedintele UNPR a dat exemplul Poloniei, care, dupa retehnologizarea capacitatilor de productie si distributie, a inceput un proces de descrestere a tarifelor la gaze naturale si la energie electrica. Astfel, in perioada 2000-2005, pretul energiei electrice pentru consumatorii rezidentiali in Polonia a scazut la 0,0761 euro/kWh la 0,0583 euro/kWh, adica sub pretul practicat in acest moment in Romania, de 0,0655 euro/kWh, fara taxe.
UNPR a solicitat Guvernului, in urma cu o luna, ca sumele provenite din majorarea pretului gazelor naturale si al energiei electrice sa fie reinvestite in folosul consumatorilor, prin infiintarea unui fond de reabilitare a sistemului energetic.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă