23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024

4 SIF dau dividende

» AGA de la SIF3 Transilvania a suscitat cel mai mare interes datorita propunerii de majorare a capitalului social
» Capitalurile proprii ale SIF5 Oltenia s-au redus la jumatate, ca urmare a diminuarii rezervelor

Titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au fost oprite de la tranzactionare in ultima sedinta a saptamanii trecute pentru desfasurarea Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA). Doar la SIF3 Transilvania a fost intrunit cvorumul necesar in data de 27 aprilie, astfel ca titlurile societatii vor fi reluate astazi la tranzactionare. La celelalte patru SIF, adunarile generale au avut loc sambata, 28 aprilie. In cadrul AGA au fost prezentate rezultatele financiare ale societatilor pe anul 2006 si au fost aprobate dividendele aferente acestui an, precum si bugetele de venituri si cheltuieli pentru 2007.

SIF1, investitii de 1,36 milioane lei
Actionarii SIF1 Banat-Crisana au aprobat, in cadrul AGA din 28 aprilie, un dividend pe actiune de 0,06 lei. Plafonul dividendelor brute aprobat pentru anul trecut este de 32,93 milioane lei. Pentru acest an, actionarii au aprobat investitii de 1,36 milioane de lei, cea mai mare parte in imobilizari corporale. SIF Banat-Crisana a raportat pentru primul trimestru un castig net de 5,43 milioane de lei, in coborare cu 17,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Administrator provizoriu la SIF2
SIF2 Moldova va avea un administrator provizoriu, dupa ce nici un candidat nu a intrunit, in cadrul AGA, numarul necesar de voturi. Intrucat administratorul nu a fost desemnat, actionarii au mandatat Consiliul de Administratie sa numeasca un administrator provizoriu, care sa indeplineasca atributiile pana la urmatoarea adunare generala. Actionarii au votat un dividend brut de 0,063 lei pe actiune pentru anul trecut, in scadere cu 6% fata de suma din 2005. SIF Moldova a inregistrat, anul trecut, un profit net de 48,3 milioane lei, in stationare fata de 2005. Rezultatul a plasat SIF Moldova pe ultima pozitie in topul societatilor de investitii financiare.

SIF3, actiuni gratuite
Actionarii SIF3 Transilvania au aprobat propunerea de majorare a capitalului social cu 54,6 milioane de lei, pana la un nivel de 109,2 milioane de lei. Majorarea va fi realizata prin utilizarea rezervelor constituite din profitul anului 2006 si din anii precedenti, altele decat rezervele legale. Fiecarui actionar i se va aloca gratuit o actiune noua la o actiune veche detinuta. Valoarea nominala a actiunilor ce vor fi emise va fi de 0,1 lei. SIF3 a inregistrat la finele anului trecut un profit net de 53,16 milioane de lei, in crestere cu 40,55% comparativ cu valoarea din 2005. In primele trei luni ale acestui an, societatea a fost cea mai profitabila dintre cele cinci SIF, cu un castig de 33,3 milioane de lei, de aproape 200 de ori peste rezultatul din primul trimestru din 2006. Activele nete ale SIF Transilvania se ridicau, la 31 martie 2007, la 1,89 miliarde de lei. Societatea a prevazut pentru acest an un profit net de 45 milioane de lei (13,3 milioane de euro), in conditiile unor venituri in scadere si a unor cheltuieli in crestere, rezultatul fiind cu 15,3% mai redus decat castigul de 53,1 milioane de lei realizat anul trecut. Totodata, SIF3 isi propune un plafon minim pentru investitii de 51,3 milioane de lei, finantat integral din surse proprii.

SIF4, dividend brut de 0,07 lei
Actionarii SIF4 Muntenia au aprobat acordarea unui dividend brut de 0,07 lei pentru exercitiul financiar 2006. SIF4 mizeaza in acest an pe un profit brut de 83,14 milioane de lei, cu 1,8 milioane de lei peste nivelul raportat anul trecut, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionari. SIF Muntenia a realizat anul trecut un profit net de 75,8 milioane de lei, in crestere cu 45% fata de 2005. In primul trimestru al acestui an, profitul net s-a ridicat la 10,7 milioane de lei, nivel care a plasat societatea pe locul trei in topul celor cinci SIF, insa rezultatul este de aproape cinci ori mai redus fata de castigul obtinut in aceeasi perioada din 2006.

SIF5 vrea sa-si creasca profitul cu 9%
SIF5 Oltenia a bugetat pentru acest an un profit net de 85,63 milioane de lei, cu 8,5% peste valoarea raportata pentru anul trecut, si previzioneaza o crestere cu aproape 17% a veniturilor, pana la 159,85 milioane de lei. Cheltuielile urmeaza a fi majorate de la 48,5 milioane de lei, in 2006, la 62,23 milioane de lei. Actionarii vor incasa pentru anul trecut un dividend de 0,07 lei pe actiune. SIF5 a inregistrat anul trecut un profit net de 78,9 milioane de lei, cu 44,3% peste valoarea din 2005. Capitalurile proprii ale societatii s-au redus la jumatate, de la 1,29 miliarde de lei la 516,97 milioane de lei, in principal ca urmare diminuarii rezervelor. SIF5 a inregistrat in primul trimestru un profit net de 30,5 milioane de lei, in scadere cu 29%. fata de nivelul din perioada similara a anului trecut.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă