12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România Liberă107 societati de pe RASDAQ vor fi tranzactionate la BVB

107 societati de pe RASDAQ vor fi tranzactionate la BVB

Alte 107 societati listate pe Bursa Electronica RASDAQ vor fi translatate pe platforma de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), noua societati fiind selectionate pentru tranzactionarea in segmentul de piata de tip licitatie “regular”, iar restul fiind eligibile pentru sistemul de negociere extrabursiera.
Potrivit unui comunicat al BVB, cei 107 emitenti vor fi suspendati de la tranzactionarea pe RASDAQ incepand de luni, 19 decembrie, tranzactionarea urmand sa fie reluata pe 4 ianuarie 2006, pe sistemul ARENA Exchange Platform al BVB, pe masura finalizarii operatiunilor de transfer si consolidare a registrelor. De asemenea, incepand de luni, 19 decembrie, programul de tranzactionare in segmentul de piata de negociere extrabursiera (XMBS) va fi de luni pana vineri, intre orele 11:15-13:15, distinct fata de programul de tranzactionare din piata de licitatie. Aceasta masura de translatare, pe platforma de tranzactionare a BVB, a societatilor listate pe RASDAQ, face parte din cadrul proiectului de unificare a intregii activitati de tranzactionare.
Actionarii BVB si ai Bursei Electronice RASDAQ (BER) au hotarat pe 30 noiembrie aprobarea fuziunii prin absorbtie a BVB, in calitate de societate absorbanta, cu BER, in calitate de societate absorbita. Fuziunea prin absorbtie a celor doua entitati a fost inregistrata la Oficiul Registrului Comertului competent si s-au finalizat demersurile aferente pe langa Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, prin eliberarea atestatului care valideaza efectele corespunzatoare fuziunii. CNVM a aprobat marti, 13 decembrie, fuziunea BVB cu RASDAQ.
Ca urmare a fuziunii, capitalul social al BVB s-a majorat de la 20.575.030 RON la 22.690.570 RON, iar numarul actionarilor a crescut de la 67 la 71, dintre care 68 sunt societati de servicii de investitii financiare care opereaza pe pietele reglementate administrate de BVB. Ca efect al fuziunii, BVB a preluat toate obligatiile si drepturile BER. Adresa sediului social al BVB ramane neschimbata, respectiv Bd. Carol I nr. 34-36, etaj 13-14, sector 2, Bucuresti.
Pana la autorizarea BVB, potrivit noului cadru normativ aplicabil pietei de capital, ca operator de piata si operator de sistem, operatiunile cu valorile mobiliare admise la tranzactionare pe RASDAQ se vor derula in continuare pe o piata distincta din cadrul BVB, o parte pe platforma BER si o alta parte pe aceeasi platforma tehnica de tranzactionare, inregistrare si compensare-decontare ca si cele cu valorile mobiliare admise la Cota Bursei, respectiv ARENA Exchange Platform.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă