10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România Liberă100 de premiere nationale la SIAB

100 de premiere nationale la SIAB

» Editia din acest an se desfasoara in perioada 4-14 octombrie, in locatia fostului magazin Metro Otopeni.

» 200 de firme participante prezinta peste 500 de modele, dintre care mai mult de 100 in premiera nationala.

» Dupa o absenta de sase ani, la SIAB sunt prezente si marcile comercializate de Grupul Tiriac Auto.

Peste 500 de autovehicule
sunt expuse la a VI-a editie a Salonului International de Automobile (SIAB), care a fost deschis oficial joi si va putea fi vizitat de publicul larg incepand de astazi.
Printre expozantii la SIAB 2007 figureaza 23 de companii auto care prezinta 40 de marci, 10 companii de tunning prezente cu 50 de marci si 12 companii de motociclete si ATV-uri care expun 35 de marci. Editia din acest an a SIAB se desfasoara in perioada 4-14 octombrie, in locatia fostului magazin Metro Otopeni si reuneste 200 de firme participante, cu peste 100 de premiere nationale.
Singurul constructor de automobile prezent pe piata locala care nu va participa la SIAB 2007 este Peugeot. In schimb, in acest an sunt prezente marcile comercializate de Grupul Tiriac Auto, dupa o absenta de sase ani, si Ford, Hyundai, Jaguar, Jeep, Land Rover si Mitsubishi, constructorii americani Cadillac si Hummer, divizia de lux de la Toyota – Lexus – si constructorul german de automobile supersport Brabus.
Organizatorii SIAB mizeaza la editia 2007 pe un numar de 300.000 de vizitatori fata de 250.000 la editia precedenta.

SIAB, mai important decat motiunea
Prezent la deschidere, premierul Calin Popescu Tariceanu a spus ca industria auto s-a dezvoltat in beneficiul Romaniei, cu masini de calitate pentru consumatori, cu un consum mai mic si cu atentie pentru protectia mediului. seful Executivului a afirmat inca de la inceput ca, in cazul in care motiunea de cenzura ar fi fost programata in aceeasi zi cu deschiderea SIAB, ar fi ales inaugurarea Salonului, si nu dezbaterile la motiune. "Unii au incercat sa puna motiunea astazi (joi – n.r.). Am spus ca, daca o sa o puna astazi, n-am sa ma duc la motiune pentru ca Salonul este mai important", a declarat premierul Tariceanu.
seful Executivului a afirmat, cu acest prilej, ca SIAB 2007 este "dovada vie a dezvoltarii pietei auto din Romania".

Piata creste cu 40%
Presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme, Brent Valmar, a spus ca vanzarile de autoturisme si vehicule usoare vor inregistra o crestere de 40 la suta, in 2007, totalizand 350.000 de unitati. Potrivit presedintelui APIA, Brent Valmar, SIAB a fost un timp la concurenta cu Salonul Auto de la Budapesta, insa importanta si amploarea sa au determinat Organizatia Internationala a Constructorilor de Automobile (OICA) sa ia decizia ca SIAB sa isi pastreze perioada de organizare, in timp ce Salonul de la Budapesta va fi organizat din doi in doi ani in anii pari. Aceasta decizie este in favoarea SIAB, care castiga in prestigiu si vizibilitate, pastrandu-si calendarul de organizare. Valmar a mai spus ca schimbarea locatiei de desfasurare a SIAB, de la Romaero Baneasa la Metro Otopeni, a fost o decizie obiectiva, in conditiile in care Romaero nu putea sa ofere suprafata necesara tuturor marcilor participante, iar accesul in zona era dificil.

Logan Pickup in premiera mondiala

Dacia a prezentat, joi, in premiera mondiala, la SIAB 2007, noul model Logan Pickup, care inlocuieste faimosul "papuc", scos din productie in anul 2006. Noul model va fi lansat pe piata romaneasca in primavara lui 2008 si va fi comercializat apoi si in Bulgaria, Turcia si Algeria, a declarat directorul general al Companiei Dacia, FranIois Fourmont. In opinia sa, principalele atuuri ale noului model Logan sunt sarcina utila de 800 kg, lungime de incarcare de 1,80 metri si spatiul de depozitare din cabina de 300 l. Pickup este al patrulea model din gama Logan, dupa Berlina, MCV si VAN. Pana acum, Dacia a exportat 205.000 de masini Logan in 47 de tari de pe patru continente, iar din 2008 productia uzinei de la Pitesti va creste la 350.000 unitati anual, fata de 235.000 in prezent.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă