8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România Liberă"Euroconstruct" si-a dobandit experienta in constructiile de drumuri

“Euroconstruct” si-a dobandit experienta in constructiile de drumuri

Referitor la contractele de amenajari si reparatii de drumuri pe care le-ar fi dobandit avantajos firma “Euroconstruct”, suntem informati ca acestea au fost obtinute prin licitatie, si nu prin incredintari directe.

Firma executa astfel de lucrari – in Capitala si in tara – din anul 1998. Au primat forta de executie a lucrarilor si ofertele mai bune decat ale altor constructori. “Euroconstruct” participa saptamanal la zeci de licitatii si rareori castiga, asa ca nu se poate spune ca a monopolizat lucrarile din Capitala. “Euroconstruct” a reabilitat mai multe artere din Capitala, printre care Bd. Unirii, Calea Dorobanti, Bd. Nicolae Grigorescu, Piata Constitutiei. Iar din cele 120 de strazi din Capitala care au intrat in grija a sase firme private pentru intretinere, “Euroconstruct” gestioneaza doar Calea Grivitei, Piata Universitatii, bulevardele Lascar Catargiu, Nicolae Balcescu, Bratianu. Asadar, au castigat sase companii, nu doar “Euroconstruct”, cum adesea s-a lasat sa se inteleaga.
Pentru licitatia “Gestiune si intretinere a unor pachete de strazi din municipiul Bucuresti reabilitate in perioada 2000-2004” au participat 22 de societati, s-au calificat opt, iar acestea n-au avut obiectii legate de documentele licitatiei, de modul de desfasurare a ei, de evaluarea ofertelor si nici de rezultatul final. “Euroconstruct” a castigat licitatia unuia dintre cele sase “pachete” de strazi. Adica 20 de strazi din cele 120 reabilitate in decursul anilor.
Pentru reparatia mai multor sectoare ale Autostrazii Bucuresti-Pitesti, “Euroconstruct” a castigat licitatia concurand cu inca doua firme dupa ce 22 de societati au cumparat caietele de sarcini. A depus cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere tehnico-economic.
La licitatia pentru deszapezirea zonei de sud a tarii, organizata de AND in octombrie 2005 pentru sapte pachete, la trei dintre acestea nu s-a prezentat decat “Euroconstruct”. In aceste conditii nu s-a facut o incredintare directa. S-a anulat licitatia si s-a refacut. In topul national al firmelor private (2003), “Euroconstruct” detine locul lV pe tara in domeniul “Constructii de cai de comunicatie terestre si constructii destinate sportului”. “Euroconstruct” are certificate de atestare pentru toate categoriile de lucrari pe care le executa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă