23 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Fina lui Ponta, numită la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Salariul: 30.000 de lei pe lună

Prim-vicepresedintele ASF, Ovidiu Wlassopol, fostul soţ al Liei Olguta Vasilescu, a angajat-o, în cadrul instituției, pe fina lui Victor Ponta, Ioana Cazacu, doctor în filosofie la Baia Mare, dar și pe soţia ministrului de Finanțe Ionuţ Misa şi pe un fost angajat al Direcției Generale de Protecției Internă, serviciul secret al Ministerului de Interne.

Ioana Cazacu, fost secretar de stat şi fost director al Departamentului pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, va conduce una dintre cele mai importante direcţii din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, cea pentru Protecția Consumatorului. 

Fina lui Victor Pontae va încasa în jur de 30.000 de lei pe lună din nouă poziţie și îl înlocuieşte pe Calin Rangu, cel care a restructurat din temelii entitatea, aşa cum arată şi cifrele citate de Profit. În perioada în care acesta a fost director, numărul petiţiilor înregistrate la ASF a scăzut de la 20.000 la circa 8.000 pe an, mai ales pe fondul rezolvării amiabile a confliectelor.

Pe de altă parte, printre consilierii prim-vicepresedintelui ASF se mai numără şi Monica Misa, soţia ministrului Finanţelor, Ionuţ Misa.

Tot în ASF lucrează şi actuala soţie a lui Ovidiu Wlassopol, potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul instituţiei. De asemenea, împreună cu Ioana Cazacu, care până la numirea în fruntea direcţiei pentru protecţia consumatorului este consilier personal al lui Wlassopol, a ajuns la ASF şi un fost ofiţer al serviciului secret al Ministerului de Interne, Daniel Gabi Asanica, fără experienţă în mediul privat sau în zona financiară, mai scrie Profit.ro.

Sursele citate spun că nu toţi membrii consiliului ASF sunt mulţumiţi de măsurile luate de Wlassopol, mai ales că experienţa fostului soț al Liei Olguța Vasilescu este limitată în special în ceea ce priveşte piaţa asigurărilor, cea mai importantă dintre cele trei pieţe supravegheate de ASF.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă