Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exit Poll Europarlamentare 2019. Ora 21:00

Ordonanţă de guvern: fără majorări salariale, sporuri şi ore suplimentare în 2019

În 2019, bugetarii se vor bucura doar de majorarea salariului minim pe economie, după ce Guvernul a adoptat ordonanţa care îngheaţă majorările salariale prevăzute pentru anul viitor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.12.2018 - 13:45

"Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea alin. 1 al art 38 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene", se arată în lista actelor normative adoptate de Guvern.

Textul acestei OUG a fost publicat, la începutul lunii decembrie, de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP). "Începând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizaţia brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se menţin cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfaşoară activitatea în aceleaşi condiţii", atrăgeau atunci atenţia sindicaliştii. Vor mai fi îngheţate anul viitor, tot la nivelul lunii decembrie 2018, "pentru personalul militar, politiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plătile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut".

Acelaşi act normativ mai prevede ca munca suplimentară efectuată de personalul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere să nu mai fie remunerată, ci doar compensată cu timp liber. Excepţie fac însă personalul militar, politiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Actul urmează să fie publicat înm Monitorul Oficial.

 

Comentarii

loading...