12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieFacebook îşi va lansa propria monedă virtuală

Facebook îşi va lansa propria monedă virtuală

Acesta este cel mai recent pas al companiei, în efortul său de a se extinde dincolo de reţelele sociale şi de a avea acces la comerţul electronic şi la plăţile globale, potrivit Reuters.

 

Asociaţia Libra

Facebook a înfiinţat împreună cu 28 de parteneri o companie de tehnologie financiară în Geneva, numită Asociaţia Libra, care va guverna noua sa monedă digitală, care va fi lansată în prima jumătate a anului 2020, potrivit Reuters.

Compania a creat, de asemenea, o filială numită Calibra, care va oferi portofele digitale pentru a salva, trimite şi a cheltui monedele Libra.

“Calibra” va fi conectată la platformele de mesagerie Facebook Messenger şi WhatsApp, care deja au peste un miliard de utilizatori.

 

Servicii financiare

Prin acest demers, Facebook speră nu doar că va furniza tranzacţii între consumatorii stabiliţi şi întreprinderile din întreaga lume, ci că va oferi clienţilor care nu au accesat servicii bancare până acum posibilitatea de a beneficia de servicii financiare pentru prima dată, informează Mediafax.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă