25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieEximBank şi Agricover Credit majorează acordul de împrumut

EximBank şi Agricover Credit majorează acordul de împrumut

”Noul acord prevede suplimentarea cu 50 de milioane de lei a plafonului de împrumut în valoare de 100 de milioane de lei şi prelungirea perioadei de tragere cu încă patru luni, până la finele lunii august a anului viitor. În plus, compania va beneficia din partea EximBank şi de o linie de trezorerie în valoare de două milioane de euro care-i va permite optimizarea costurilor financiare”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Cele două instituţii intră în al şaselea an de colaborare.

EximBank şi Agricover Credit au încheiat primul acord de finanţare în 2013, banca acordând societăţii un împrumut în valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro). De atunci, acordul a fost prelungit anual, asigurând resurse financiare pentru mii de producători agricoli locali.

În 2017, Agricover Credit a acordat finanţări în valoare de 1,37 miliarde lei unui număr de peste 2.300 de fermieri.

Agricover Credit este prima instituţie financiară non-bancară specializată exclusiv în finanţarea agriculturii şi este divizia de Agri-Finance a Agricover Holding. 

”Creşterea remarcabilă a volumului de credite acordate de Agricover Credit în ultimii ani confirmă faptul că agricultura românească este în plină dezvoltare, iar fermierii au nevoie de soluţii de creditare specializate care să le susţină creşterea productivităţii şi, implicit, a performanţei afacerilor. Continuarea parteneriatului cu EximBank şi suplimentarea acordului de împrumut ne permit să menţinem ritmul rapid de dezvoltare”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit.

Agricover Credit IFN este prima instituţie financiară românească specializată în finanţarea sectorului agricol. Compania a acordat în 2017 plasamente în valoare de 1,37 miliarde de lei fermierilor români şi a înregistrat un profit operaţional de aproape 30 de milioane de lei, în creştere cu 19% faţă de anul 2016. În 2017, compania a deschis două noi sucursale în Timişoara şi Craiova, ajungând la un număr total de opt reprezentanţe în principalele regiuni agricole.

Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă