Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Eurostat: România, în rândul statelor UE în care preţurile producţiei industriale au crescut

Preţurile producţiei industriale au crescut în martie cu 0,1% în zona euro şi cu 0,2% în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Share

Rl online 0 comentarii

03.05.2018 - 15:03

În martie, preţurile producţiei industriale au scăzut în Spania (minus 0,9%), Portugalia (minus 0,8%), Irlanda şi Lituania (ambele cu minus 0,6%), Luxemburg, Grecia şi Cipru (toate cu minus 0,3%), Belgia (minus 0,2%), Croaţia şi Marea Britanie (ambele cu minus 0,1%), creşteri fiind raportate în Danemarca, Estonia, Olanda, Polonia, Finlanda şi Suedia (toate cu 0,6%), Franţa şi Italia (ambele cu 0,4%), Cehia şi Slovenia (ambele cu 0,3%), România şi Germania (ambele cu 0,2%), Bulgaria, Letonia şi Malta (toate cu 0,1%).

Conform datelor Eurostat, preţurile producţiei industriale au crescut cu 2,1% în zona euro şi cu 2,4% în UE, în martie comparativ cu perioada similară din 2017.

Majoritatea statele au raportat creşteri ale preţurilor producţiei industriale în martie, cel mai semnificativ avans fiind înregistrat în Estonia (7,3%), Bulgaria (4,8%), Letonia şi Suedia (ambele cu 4%), scăderi fiind înregistrate în Cipru (minus 0,2%), Irlanda şi Luxemburg (ambele cu minus 1,6%) şi Grecia (minus 0,2%).

În România, preţurile producţiei industriale au înregistrat un avans anual de 3,5% în martie, după o expansiune similară în februarie.

Comentarii