5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieEnel, Honda şi Nintendo sunt ţinta unui atac de tip ransomware

Enel, Honda şi Nintendo sunt ţinta unui atac de tip ransomware

Conform Enel, atacul a avut loc duminică şi a afectat reţeaua informatică internă, care a fost temporar blocată din precauţie. Potrivit unor surse, şi în România, mai multe computere ale companiei au fost victime ale atacului.

”Grupul Enel informează că în seara zilei de duminică 7 iunie a gestionat un atac asupra reţelei sale IT, provenit dintr-o încercare de răspândire a unui ransomware.

Compania a implementat imediat procedurile de răspuns stabilite, prin efectuarea tuturor intervenţiilor menite să elimine orice risc rezidual şi să garanteze continuitatea activităţilor sale.

Toate serviciile IT interne au fost restaurate eficient şi în deplină siguranţă în primele ore ale zilei de luni, 8 iunie, făcând posibil ca toate activităţile comerciale să funcţioneze fără probleme.

Enel informează că nu au existat probleme critice cu privire la sistemele de control de la distanţă ale infrastructurii de distribuţie şi centralelor electrice, precum şi că datele clienţilor nu au fost expuse terţilor”, a precizat Enel, conform News.ro.

Luni, BBC a anunţat că ţinta unui atac similar a fost şi gigantul auto Honda, iar miercuri publicaţia italiană Il Sole a relatat că şi Nintendo s-a adăugat listei cu victime celebre ale virusului din familia Ekans/Snake.

Atacurile cibernetice din familia Ekans/Snake au apărut în luna decembrie a anului trecut şi vizează în special Sistemele de Control Industrial. Potrivit Malwarebytes Labs, ransomware-ul respectiv este scris în GOLANG, are o viteză mare de răspândire şi criptează datele de pe calculatoarele companiilor, pentru a permite autorilor săi să solicite o sumă de răscumpărare în schimbul cheii de decriptare.

Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Ciucă și Ciolacu le prezintă filialelor din București candidatul unic. Cel mai probabil este Cîrstoiu. Se așteaptă reacția Gabrielei Firea

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, se întâlnesc, marți dimineață, cu liderii filialelor din București ale ambelor partide, pentru a le...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă