eMag, sub lupa Consiliului Concurenței. Compania este suspectată de abuz pe piața serviciilor

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă de către Dante International, compania-mamă a eMAG, cel mai mare retailer online din România.

Rl online 0 comentarii

22.12.2017 - 18:03

Investigaţia se referă la un posibil abuz de poziţie dominantă de către eMAG pe piaţa serviciilor de intermediere prin platforme online din România.

eMAG marketplace este cea mai mare platformă de intermediere între comercianţii cu amănuntul şi consumatori. Prin marketplace, micii comercianţi pot ajunge să-şi vândă produsele pe site-ul eMAG, contra unui comision, fără a fi nevoiţi să investească în deschiderea unui magazin online propriu.

Concurenţa consideră că eMAG marketplace ar putea avea un comportament discriminatoriu în raport cu concurenţii companiei de pe piaţa de retail de produse de larg consum.

"Investigaţia vizează un posibil comportament discriminatoriu al Dante International în raport cu comercianţi cu amănuntul de produse de larg consum, care reprezintă concurenţi direcţi ai companiei, în calitate de comerciant de produse de larg consum", se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul Dante International, cu avizul Curţii de Apel Bucureşti, şi a ridicat documente, potrivit comunicatului.

"Inspecţiile inopinate (...) sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practice anticoncurenţiale analizate", precizează instituţia.

Consiliul Concurenţei subliniază că inspecţiile inopinate nu reprezintă "o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor", informează economica.net.

Comentarii