Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Elon Musk (Foto: start-up.ro)

Elon Musk ar putea deveni cel mai bogat om din lume. Ce angajament trebuie să îndeplinească

Acţionarii Tesla au aprobat un pachet de acţiuni în valoare de 2,5 miliarde de dolari pentru CEO-ul Elon Musk, informează CNN citat de Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.03.2018 - 11:33

Suplimentarea numărului de acţiuni se va realiza cu condiţia ca valoarea companiei să crească de 12 ori în zece ani.

Musk deţine în prezent acţiuni Tesla în valoare de 12 miliarde de dolari. Conform noului plan de compensaţii, valoarea Tesla ar trebui să crească la 650 de miliarde de dolari, de la 55 de miliarde de dolari în prezent. Aceasta nu înseamnă că valoarea unei acţiuni va creşte de 12 ori, pentru că este posibilă emiterea altora noi.

Calculele arată că în cazul în care valoarea companiei va creşte conform aşteptărilor acţionarilor, pachetul de acţiuni al lui Musk ar putea ajunge la valoarea de 176 de miliarde de dolari, fără a mai socoti participarea sa la compania SpaceX, ceea ce l-ar situa peste cele 132 de miliarde ale lui Jeff Bezos, creatorul Amazon, şi l-ar propulsa în poziţia de cel mai bogat om al lumii.

Dar dacă Musk nu-şi va atinge ţintele propuse, Tesla nu-l va plăti.

Noua Model 3 este o maşină-cheie, care ar trebui să transforme Tesla dintr-un producător de nişă într-un brand de masă, aşa cum sunt Ford sau general Motors.

Acţiunile Tesla au avut performanţe foarte bune până acum, crescând cu 778% în ultimii cinci ani.

Comentarii

loading...