Elcen și Termoenergetica vor fi scoase din insolvență până la sfârșitul anului

Companiile Elcen și Termoenergetica vor fi scoase din insolvență până la sfârșitul anului 2020, a anunțat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

29.11.2020 - 19:46

Companiile Elcen și Termoenergetica vor fi scoase din insolvență până la sfârșitul anului 2020, a anunțat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Potrivit acestuia, procedura tehnică și financiară de salvare din insolvență a fost găsită de Ministerul Finanțelor în colaborare cu noul primar general al Capitalei.

Electrocentrale București (Elcen) este subordonată Ministerului Economiei, iar Termoenergetica este una dintre companiile municipale, fiind subordonată Primăriei Capitalei. 

Ambele companii vor ieși din insolvență "până la finalul lunii decembrie. Există un calendar clar, dar până la finalul lunii decembrie", a declarat ministrul Florin Cîțu.

"Este iarăşi o problemă. Faptul că Elcen a fost din punctul meu de vedere premeditat şi voit aruncat în situaţia această de insolvenţă a vitregit această companie de avea acces la finanţare din fonduri europene nerambursabile şi cineva va trebui să plătească pentru acest lucru. În aceste condiţii, nu s-au realizat investiţiile necesare pentru menţinerea capacităţii de producţie a energiei într-un mod sustenabil pe termen lung. Aici aveţi o explicaţie de ce Elcen nu a avut fondurile pentru a face aceste investiţii. Şi repet, cei care au împins Elcen voit către insolvenţă sunt responsabili pentru acest lucru şi ar trebui să plătească", a avertizat ministrul de Finanțe.

Comentarii