15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieElcen și Termoenergetica vor fi scoase din insolvență până la sfârșitul anului

Elcen și Termoenergetica vor fi scoase din insolvență până la sfârșitul anului

Companiile Elcen și Termoenergetica vor fi scoase din insolvență până la sfârșitul anului 2020, a anunțat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Potrivit acestuia, procedura tehnică și financiară de salvare din insolvență a fost găsită de Ministerul Finanțelor în colaborare cu noul primar general al Capitalei.

Electrocentrale București (Elcen) este subordonată Ministerului Economiei, iar Termoenergetica este una dintre companiile municipale, fiind subordonată Primăriei Capitalei. 

Ambele companii vor ieși din insolvență “până la finalul lunii decembrie. Există un calendar clar, dar până la finalul lunii decembrie”, a declarat ministrul Florin Cîțu.

“Este iarăşi o problemă. Faptul că Elcen a fost din punctul meu de vedere premeditat şi voit aruncat în situaţia această de insolvenţă a vitregit această companie de avea acces la finanţare din fonduri europene nerambursabile şi cineva va trebui să plătească pentru acest lucru. În aceste condiţii, nu s-au realizat investiţiile necesare pentru menţinerea capacităţii de producţie a energiei într-un mod sustenabil pe termen lung. Aici aveţi o explicaţie de ce Elcen nu a avut fondurile pentru a face aceste investiţii. Şi repet, cei care au împins Elcen voit către insolvenţă sunt responsabili pentru acest lucru şi ar trebui să plătească”, a avertizat ministrul de Finanțe.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă