13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieELCEN cere scuze bucureștenilor și promite că încearcă să dea căldură

ELCEN cere scuze bucureștenilor și promite că încearcă să dea căldură

Compania Electrocentrale București (ELCEN) a transmis un comunicat de presă în care cere scuze bucureștenilor și promite că încearcă să amelioreze situația agentului termic.

“Cerem scuze locuitorilor bucureșteni racordați la sistemul de încălzire centralizată care se confruntă în acest moment cu probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă caldă și căldură. Îi asigurăm că se fac toate eforturile, astfel încât să se reducă la minimum aceste inconveniente”, precizează comunicatul de presă transmis, miercuri, de ELCEN.

Pe de altă parte, ELCEN amintește că problemele din ce în ce mai grave ale termoficării sunt generate de lipsa investițiilor din ultimii ani.

“Anvergura acestei situații grave este dată de evoluția accelerată a pierderilor din rețeaua de termoficare:

·         În 2016, pierderile erau de 800 t/h.

·         În 2019, acestea erau de aprox. 1200 t/h, ceea ce indică o dublare a valorii.

·         În 2020, pierderile înregistrau aprox. 2200 t/h. Acestea s-au dublat într-un singur an și s-au triplat față de 2016.      

Mai mult decât atât, presiunea din conducte a scăzut progresiv în ultimii ani, astfel că  în aceste moment, rețeaua nu are capacitatea tehnică de a prelua presiuni mai mari, întrucât există un risc semnificativ de spargere a conductelor.

Totodată, criza pandemică determinată de propagarea virusului SAR-CoV2 în toate sectoarele de activitate, a fost, de asemenea, un factor ce a contribuit la întârzierea implementării lucrărilor de reparații și modernizare”, explică ELCEN.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă