16.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

ELCEN cere scuze bucureștenilor și promite că încearcă să dea căldură

Compania Electrocentrale București (ELCEN) a transmis un comunicat de presă în care cere scuze bucureștenilor și promite că încearcă să amelioreze situația agentului termic.

„Cerem scuze locuitorilor bucureșteni racordați la sistemul de încălzire centralizată care se confruntă în acest moment cu probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă caldă și căldură. Îi asigurăm că se fac toate eforturile, astfel încât să se reducă la minimum aceste inconveniente”, precizează comunicatul de presă transmis, miercuri, de ELCEN.

Pe de altă parte, ELCEN amintește că problemele din ce în ce mai grave ale termoficării sunt generate de lipsa investițiilor din ultimii ani.

„Anvergura acestei situații grave este dată de evoluția accelerată a pierderilor din rețeaua de termoficare:

·         În 2016, pierderile erau de 800 t/h.

·         În 2019, acestea erau de aprox. 1200 t/h, ceea ce indică o dublare a valorii.

·         În 2020, pierderile înregistrau aprox. 2200 t/h. Acestea s-au dublat într-un singur an și s-au triplat față de 2016.      

Mai mult decât atât, presiunea din conducte a scăzut progresiv în ultimii ani, astfel că  în aceste moment, rețeaua nu are capacitatea tehnică de a prelua presiuni mai mari, întrucât există un risc semnificativ de spargere a conductelor.

Totodată, criza pandemică determinată de propagarea virusului SAR-CoV2 în toate sectoarele de activitate, a fost, de asemenea, un factor ce a contribuit la întârzierea implementării lucrărilor de reparații și modernizare”, explică ELCEN.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă