Foto: Arhivă

S-a înființat Camera de Comerţ România - Egipt. Apar oportunităţi de export în toată Europa

Înfiinţarea Camerei de Comerţ România-Egipt va deschide oportunităţi pentru export în toată Europa, a anunțat, la București, consulul comercial al Ambasadei Republicii Arabe Egipt, Ayman Aly Osman.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.03.2019 - 17:18

În urma semnării, la sfârșitul lunii februarie 2019, a protocolului dintre Uniunea Statelor Africane şi Uniunea Europeană, la Cairo s-a semnat un Protocol de liber schimb între România şi Egipt. În acest context, marcat de deţinerea preşedinţiei Consiliului European de către România, s-a înfiinţat şi Camera de Comerţ Bilaterală România-Egipt (CCRE).

„Este un moment istoric. Înfiinţarea Camerei deschide oportunităţi pentru a exporta în toată Europa, dar mai ales în România şi statele vecine acesteia – Bulgaria, Ungaria, Moldova, Serbia. Aşteptăm firmele româneşti să investească în Egipt. În anul 2018, comerţul bilateral a crescut până la un miliard de dolari, din care 850 milioane reprezintă exporturile României şi doar 150 milioane exportul Egiptului în România”, a anunțat, la București, consulul comercial al Ambasadei Egiptului, Ayman Aly Osman, într-o conferinţă de presă.

Președintele CCRE, Cornelia-Corina Abdelrazek, a afirmat că înființarea CCRE va impulsiona schimburile economice si culturale.

"Este o dorință a mea de mai mult timp. Contextul internațional mă și ajută acum și sper să avem și rezultate. Dorim să avem mai multe proiecte, inclusiv culturale. Trebuie înțelese culturile ambelor țări. Dorim să încurajăm creșterea schimburilor bilaterale prin încurajarea oamenilor de afaceri din cele două țări de a desfășura activități comune sau chiar investiții în România și Egipt. Ambele țări au un portofoliu mare de afaceri, atât pe domeniul industriei ușoare, cât și pe industria grea. România și Egiptul sunt producătoare și exportatoare de produse agricole, de textile. Acum, ambele țări dezvoltă o politică frumoasă în domeniul energiei", a precizat Cornelia-Corina Abdelrazek.

Comentarii