13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomiștii administrației Trump prevăd un reviriment economic abia în a doua jumătate...

Economiștii administrației Trump prevăd un reviriment economic abia în a doua jumătate a anului

Kevin Hassett, consilierul economic al Casei Albe, a apreciat duminică pentru CNN că rata șomajului din Statele Unite va fi probabil aproape de 20% ”în raportul de locuri de muncă din luna mai”, menționând că acest număr va depinde de ce se întâmplă cu virusul și cu economia pe măsură ce unele state încep să impună măsuri de relaxare socială.

Hassett a spus că mijlocul verii va fi o „fază de tranziție”. El speră, de asemenea, că prognoza Biroului Bugetului Congresului pentru creșterea în trimestrul al treilea și al patrulea al anului va fi corectă.

“Dacă vă amintiți, am oprit practic cea mai mare a economiei mondiale pentru a salva vieți și cred că ar trebui să fim foarte bucuroși că am reușit să ne salvăm semenii”, a spus Hassett, adăugând că proiecția OCB pentru creștere în a doua jumătate a anului nu se bazează pe repere fanteziste.

Larry Kudlow, președintele Consiliului Economic Național al Casei Albe, a recunoscut, de asemenea, provocările pentru luna mai, dar a proiectat un anumit optimism în ceea ce privește viitorul. Kudlow a prezis „o creștere economică de 20%” în ultimele șase luni ale anului 2020.

Mai mulți dintre consilierii economici ai administrației Trump au prezis, de asemenea, un revirimient economic în a doua jumătate a anului. În cadrul unui interviu pentru „Fox News Sunday”, secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, a recunoscut că este foarte probabil ca SUA să aibă un „trimestru secundar foarte, foarte rău”, urmată de ceea ce a numit o potențială revenire în a doua parte a anului.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă