Economiștii administrației Trump prevăd un reviriment economic abia în a doua jumătate a anului

Oficialii administrației Trump prognozează cifre de șomaj îngrijorătoare, la nivelul recesiunii înregistrate în luna mai, zile după ce rata șomajului din aprilie a atins 17%.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 10.05.2020 - 22:36

Kevin Hassett, consilierul economic al Casei Albe, a apreciat duminică pentru CNN că rata șomajului din Statele Unite va fi probabil aproape de 20% ”în raportul de locuri de muncă din luna mai”, menționând că acest număr va depinde de ce se întâmplă cu virusul și cu economia pe măsură ce unele state încep să impună măsuri de relaxare socială.

Hassett a spus că mijlocul verii va fi o „fază de tranziție”. El speră, de asemenea, că prognoza Biroului Bugetului Congresului pentru creșterea în trimestrul al treilea și al patrulea al anului va fi corectă.

"Dacă vă amintiți, am oprit practic cea mai mare a economiei mondiale pentru a salva vieți și cred că ar trebui să fim foarte bucuroși că am reușit să ne salvăm semenii", a spus Hassett, adăugând că proiecția OCB pentru creștere în a doua jumătate a anului nu se bazează pe repere fanteziste.

Larry Kudlow, președintele Consiliului Economic Național al Casei Albe, a recunoscut, de asemenea, provocările pentru luna mai, dar a proiectat un anumit optimism în ceea ce privește viitorul. Kudlow a prezis „o creștere economică de 20%” în ultimele șase luni ale anului 2020.

Mai mulți dintre consilierii economici ai administrației Trump au prezis, de asemenea, un revirimient economic în a doua jumătate a anului. În cadrul unui interviu pentru „Fox News Sunday”, secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, a recunoscut că este foarte probabil ca SUA să aibă un „trimestru secundar foarte, foarte rău”, urmată de ceea ce a numit o potențială revenire în a doua parte a anului.

Comentarii