12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalȚările europene cu cele mai scumpe locuințe. Prețurile în România au crescut

Țările europene cu cele mai scumpe locuințe. Prețurile în România au crescut

Letonia are cel mai important avans

Piața imobiliară europeană se confruntă cu prețuri din ce în ce mai mari. Potrivit unei statistici Eurostat, prețul unei locuințe s-a mărit cu cu 2,6% în zona euro şi cu 2,7% în UE, în trimestrul doi din 2021. În România, preţurile locuinţelor au înregistrat un avans anual de 3% în trimestrul doi din 2021, după o expansiune de 1,4% în primul trimestru.

În topul celor mai scumpe orașe europene este Londra, unde prețul pe metru pătrat aproximativ 14.000 de euro. Clasamentul este urmat apoi de Paris, cu 12.917 euro pe metru pătrat și Munchen, cu 8.700 de euro.

În ultimele trei luni s-a înregistrat o creștere substanțială a prețurilor în întreaga UE. Țări precum Letonia, Slovenia, Austria, Cehia, Olanda, Germania, Croaţia, Suedia, Lituania, Slovacia, Portugalia, Danemarca, Polonia, Malta, Estonia, Finlanda, Irlanda, Spania, Belgia, Italia, Franţa şi România au acum locuințe mai scumpe.

Cel mai mare avans este luat de Letonia(6,7%), urmat apoi de Slovenia (4,5%), Austria (4,2%), Cehia (3,9%), Olanda (3,8%), Germania (3,7%), Croaţia (3,6%), Suedia (3,5%), Lituania (3,4%), Slovacia (3,3%), Portugalia (3,2%), Danemarca şi Polonia (ambele cu 3,1%), Malta (2,7%), Estonia şi Finlanda (ambele cu 2,6%), Irlanda şi Spania (ambele cu 2,4%), Belgia (1,8%), Italia (1,7%), Franţa şi România (ambele cu 1,6%).

Situația la nivel european este văzută drept cel mai mare avans  al preţurilor la locuinţe din trimestrul patru din 2006 pentru zona euro şi din trimestrul trei din 2007 pentru UE.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă