26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalRomânia și Republica Moldova exportă vinuri pe baza unui acord de cooperare

România și Republica Moldova exportă vinuri pe baza unui acord de cooperare

România și Republica Moldova exportă vinuri pe baza unui memorandum de cooperare care s-a semnat joi, 9 septembrie 2021.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a semnat un Memorandum cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova. Pe baza Memorandumului, cele două țări vor coopera în Extremul Orient, în America și pe alte piețe din afara UE.

Ambele țări își vor dezvolta și trasee turistice legate de industria vinului. Republica Moldova este deja renumită pentru cramele de la Cricova, care sunt frecventate și de turiștii din România.

România și Republica Moldova exportă vinuri

Pe de altă parte, Republica Moldova dorește să vândă mai mult vin în România. Inclusiv producători din Transnistria, zona separatistă, scriu pe vinurile lor „Republica Moldova” pentru a vinde apoi în România.

„România importă 10-12 la sută din vinul pe care îl consumă, iar noi ne dorim să luăm din această cotă de import şi să se bea mai mult vin produs în Republica Moldova”, a explicat Cristina Frolov, șefa Oficiului Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova.

„Piaţa din România este foarte importantă pentru noi, dar Republica Moldova nu-şi doreşte o concurenţă deschisă cu producătorii din ţara dumneavoastră”, a spus Cristina Frolov.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă