8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalPrețul gazelor naturale scade în Europa

Prețul gazelor naturale scade în Europa

Prețul gazelor naturale scade după ce Rusia a intensificat livrările în Europa prin Polonia și Belarus. Astfel, se atenuează îngrijorările privind eventualele majorări de preț, odată cu venirea iernii.

Președintele Vladimir Putin a ordonat companiei Gazprom să crească livrările de gaze naturale către Europa, după umplerea depozitelor rusești. Luni seară, Moscova a început sp pompeze din nou gaze naturale către Germania.

Prețul gazelor naturale scade, după ce Gazprom a anunțat o creștere a livrărilor în Europa

Marți, compania rusească a anunțat că a început umplerea depozitelor europene, ceea ce a dus la o scădere a prețurilor. Cu toate acestea, specialiștii au precizat că este nevoie de mai mult din partea Rusiei pentru a atenua îngrijorările europenilor.

Fluxurile de intrare către Germania la Mallnow, prin gazoductul Yamal-Europe, au urcat miercuri la 12.469.613 kilowaţi-oră (kWh), de la 9.825.008. Cu toate că fluxurile de gaze la Mallnow indică cel mai înalt nivel din ultimele săptămâni, acestea rămân „mult” sub nivelul din luna septembrie.

De asemenea, au scăzut cotațiile de referinţă la gaze naturale pentru piaţa europeană, cele de la hub-ul TTF din Olanda cu 8%. Astfel, prețul a ajuns la 64,35 euro per MWh.

Prețurile gazelor naturale au crescut anul acesta cu 300%, iar Europa începe sezonul rece cu cele mai scăzute stocuri din ultimii 10 ani. O treime din gazele consumate în Europa provin din Rusia.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă