2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăEconomieEconomie internaționalNehammer: "Sancțiunile împotriva Rusiei afectează companiile austriece. Ele au investit în Rusia"

Nehammer: „Sancțiunile împotriva Rusiei afectează companiile austriece. Ele au investit în Rusia”

În căutarea explicației pentru votul Austriei împotriva României, o posibilă variantă este observarea afacerilor strânse pe care statul sau companiile austriece le au cu Rusia.

Austria a votat, neașteptat, în Consiliul JAI, împotriva României, la data de 8 decembrie 2022. Cei care s-au pronunțat vehement împotriva României au fost cancelarul Austriei și ministrul de Interne al Austriei.

Cu puțin timp înainte, acum zece zile, agenția de presă oficială rusă, TASS, difuzase o știre în care apărea numele cancelarului Austriei, Karl Nehammer. Șeful guvernului de la Viena se referea la sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei. „Sancțiunile afectează în special întreprinderile austriece. Au investit foarte mult în Ucraina și, de asemenea, în Federația Rusă”, declara cancelarul Nehammer.

Cancelarul Austriei, pe de altă parte, a fost primul lider politic occidental care l-a vizitat pe Putin în Rusia, după ce Rusia a atacat Ucraina. Rusia a atacat Ucraina la 24 februarie 2022 iar vizita lui Nehammer în Rusia a fost la 31 martie. Spre deosebire de alte țări occidentale, Austria este țară neutră (nu este membru NATO).

La scurtă vreme după ce Rusia a atacat Ucraina, a avut loc o reuniune a miniștrilor Apărării din țările NATO și din câteva țări neutre. Austria nu și-a trimis ministrul Apărării la această întâlnire, din luna martie. Apoi, în luna mai 2022, ministrul de Externe de la Viena, Alexander Schallenberg, a anunțat că Austria nu are intenția să adere la NATO.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Thailanda conduce România cu scorul de 2-1, la Nonthaburi,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Thailanda conduce România cu scorul de 2-1, la Nonthaburi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă