9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Joe Biden continuă programul „Rămâi în Mexic” înființat de Trump

Curtea Supremă a SUA a respins cererea de suspendare

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a respins cererea înaintată de Joe Biden de a anula o politică de imigrare pusă în aplicare în timpul administrației lui Donald Trump, prin care obliga mii de solicitanţi de azil să rămână în Mexic în aşteptarea audierilor în SUA.

În timp mandatului său, Donald Trump a înființat programul „Rămâi în Mexic”, în care zeci de mii de imigrați, majoritatea fiind din America Centrală, au fost trimiși dincolo de graniță, în așteptarea soluționării cererii lor. Administraţia Biden a început să destructureze rapid această controversată politică, numită oficial “Protocoale de protecţie a migranţilor”.

Problema a ajuns în atenția președintelui Biden, care a înaintat o cerere către Curtea Supremă pentru suspendarea restabilitării programului. Curtea, care este formată din nouă judecători, din care doar trei sunt liberali, a respins eforturile lui Biden. Conform documentului respectiv cei trei judecători liberali ai Curţii Supreme, Stephen Breyer, Sonia Sotomayor şi Elena Kagan, au menționat că au autorizat suspendarea. Cu toate acestea, cazul poate fi dezbătut, dar la un nivel inferior, în fața unei curți de apel.

Departamentul Securităţii Interne (DHS) al lui Biden a declarat că „regretă” decizia Curții și va continua „să conteste viguros” decizia tribunalului de district. De asemenea, grupurile de apărare a drepturilor migranţilor s-au arătat foarte revoltate de decizia Curții Supreme.

Ultima oră
Pe aceeași temă