3.1 C
București
duminică, 4 decembrie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalJoe Biden continuă programul „Rămâi în Mexic” înființat de Trump

Joe Biden continuă programul „Rămâi în Mexic” înființat de Trump

Curtea Supremă a SUA a respins cererea de suspendare

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a respins cererea înaintată de Joe Biden de a anula o politică de imigrare pusă în aplicare în timpul administrației lui Donald Trump, prin care obliga mii de solicitanţi de azil să rămână în Mexic în aşteptarea audierilor în SUA.

În timp mandatului său, Donald Trump a înființat programul „Rămâi în Mexic”, în care zeci de mii de imigrați, majoritatea fiind din America Centrală, au fost trimiși dincolo de graniță, în așteptarea soluționării cererii lor. Administraţia Biden a început să destructureze rapid această controversată politică, numită oficial “Protocoale de protecţie a migranţilor”.

Problema a ajuns în atenția președintelui Biden, care a înaintat o cerere către Curtea Supremă pentru suspendarea restabilitării programului. Curtea, care este formată din nouă judecători, din care doar trei sunt liberali, a respins eforturile lui Biden. Conform documentului respectiv cei trei judecători liberali ai Curţii Supreme, Stephen Breyer, Sonia Sotomayor şi Elena Kagan, au menționat că au autorizat suspendarea. Cu toate acestea, cazul poate fi dezbătut, dar la un nivel inferior, în fața unei curți de apel.

Departamentul Securităţii Interne (DHS) al lui Biden a declarat că „regretă” decizia Curții și va continua „să conteste viguros” decizia tribunalului de district. De asemenea, grupurile de apărare a drepturilor migranţilor s-au arătat foarte revoltate de decizia Curții Supreme.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Franța s-a calificat în sferturi. A învins Polonia cu 3-1

Franța a reușit să învingă Polonia cu scorul de 3-1 și s-a calificat în sferturile de finală ale CM din Qatar. Mbappe a reușit...

Iohannis nu l-a convins pe Nehammer. Austria nu vrea România în Schengen

Cu mai puțin de o săptămână înainte de reuniunea Consiliului JAI, șeful guvernului Austriei, cancelarul Karl Nehammer, a declarat că, în continuare, Austria nu...

Regele Hamad bin Isa Al Khalifa al Bahrainului s-a întâlnit cu președintele Isaac Herzog

Regele Hamad bin Isa Al Khalifa al Bahrainului s-a întâlnit duminică cu președintele Isaac Herzog, în prima vizită a unui șef de stat israelian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă