14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalGazprom intenționează să livreze gaze prin Nord Stream 2 din octombrie

Gazprom intenționează să livreze gaze prin Nord Stream 2 din octombrie

Gazoductul leagă Germania de Rusia

Compania rusească Gazprom intenționează să înceapă livrările de gaze naturale prin gazoductul Nord Stream 2. Construcția acestuia a creat controverse în lume, în urma acordului dintre Germania și Rusia. Surse apropiate ale dosarului au declarat pentru Bloomberg că începând cu luna octombrie, ar putea livra în Europa.

Sursele au cerut să rămână sub anonimat întrucât informația nu a fost oficializată. Data precisă în care vor începe livrările depinde totuși de o decizie a Autorităţii de reglementare din Germania. Vestea este văzutăca fiind cât se poate de bună în contextul în care Europa se confruntă cu probleme de aprovizionare a gazelor naturale. Ba mai mult, prețurile au ajuns la un nivel record, înainte de începerea iernii. De asemenea, proiectul îi va oferi și o imagine îmbunătățită cancelarului Germaniei, după ce au existat discuții legate de acordul cu Rusia.

Gazoductul Nord Stream 2 este o investiție de 11 milioane de euro, jumătate fiind plătită de Gazprom. Scopul acestuia este de a dubla cantitatea de gaze naturale transportate de Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an. Prin urmare, o cantitate mult mai mare de gaze va ajunge în Germania prin Marea Baltică.

Operartorul proiectului a anunțat la începutul săptămânii că ultima țeavă a fost sudată. Prin urmare, cele două secțiuni pot fi unite.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă