8.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Gazprom intenționează să livreze gaze prin Nord Stream 2 din octombrie

Gazoductul leagă Germania de Rusia

Compania rusească Gazprom intenționează să înceapă livrările de gaze naturale prin gazoductul Nord Stream 2. Construcția acestuia a creat controverse în lume, în urma acordului dintre Germania și Rusia. Surse apropiate ale dosarului au declarat pentru Bloomberg că începând cu luna octombrie, ar putea livra în Europa.

Sursele au cerut să rămână sub anonimat întrucât informația nu a fost oficializată. Data precisă în care vor începe livrările depinde totuși de o decizie a Autorităţii de reglementare din Germania. Vestea este văzutăca fiind cât se poate de bună în contextul în care Europa se confruntă cu probleme de aprovizionare a gazelor naturale. Ba mai mult, prețurile au ajuns la un nivel record, înainte de începerea iernii. De asemenea, proiectul îi va oferi și o imagine îmbunătățită cancelarului Germaniei, după ce au existat discuții legate de acordul cu Rusia.

Gazoductul Nord Stream 2 este o investiție de 11 milioane de euro, jumătate fiind plătită de Gazprom. Scopul acestuia este de a dubla cantitatea de gaze naturale transportate de Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an. Prin urmare, o cantitate mult mai mare de gaze va ajunge în Germania prin Marea Baltică.

Operartorul proiectului a anunțat la începutul săptămânii că ultima țeavă a fost sudată. Prin urmare, cele două secțiuni pot fi unite.

Ultima oră
Pe aceeași temă