27.9 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăEconomieCriza EnergeticăCum l-a convins Boris Johnson pe cancelarul trezoreriei să redeschidă portofelul. Britanicii...

Cum l-a convins Boris Johnson pe cancelarul trezoreriei să redeschidă portofelul. Britanicii vor primi 400£ pe an!

Boris Johnson a căutat o modalitate de a-l determina pe cancelar să-și redeschidă portofelul.

Luni, el a găsit-o în sfârșit – când un grup de economiști de frunte a susținut o nouă defalcare de cheltuieli pentru a reduce criza costului vieții.

În mod esențial, ei au argumentat împotriva părerii Trezoreriei conform căreia orice creștere a cheltuielilor publice ar crește inflația, oferindu-i prim-ministrului argumentul de care avea nevoie pentru a-l lua convinge pe șeful trezoreriei britanice, Rishi Sunak.

Până marți după-amiază, când premierul Johnson s-a așezat cu domnul Sunak la masă pentru a dezvălui detaliile pachetului de cheltuieli, cancelarul s-a lăsat greu convins. Ofgem, autoritatea britanică de reglementare financiară, avertizase deja guvernul cu privire la un anunț că plafonul prețului energiei ar putea crește cu încă 830 de lire sterline în toamnă.

Ieri am anunțat că toate gospodăriile vor primi 400 de lire sterline și milioane de gospodării vulnerabile vor primi 1.200 de lire sterline în acest an pentru a ajuta cu costul vieții.

Boris Johnson

Astăzi am lansat un nou site web pentru a vă ajuta să găsiți suportul disponibil pentru dvs., vizitați:

https://costoflivingsupport.campaign.gov.uk/

a scris premierul britanic pe Linkedin

Planurile de ajutor pentru energie

O treime din costul celor mai recente ajutoare va fi acoperită prin taxarea producătorilor de petrol și gaze cu o taxă excepțională pe profiturile lor extraordinare.
Pensionarilor li se vor oferi 850 de lire sterline pentru a-i ajuta cu facturile la energie, a anunțat Rishi Sunak joi, jurând că va întoarce „carantina triplă” până în aprilie, anul viitor.

Cancelarul s-a angajat să reactiveze creșterea anuală într-o mișcare care ar însemna că milioane de persoane în vârstă vor primi un spor de 1.000 de lire sterline pe an pentru veniturile lor.

Experții au avertizat că mișcarea, alături de promisiunea de a îmbunătăți beneficiile pentru a se potrivi cu creșterea prețurilor, ar putea costa 15 miliarde de lire sterline contribuabilii.

Sunak și-a dat angajamentul în timp ce a dezvăluit un pachet de salvare a costului vieții de 21 de miliarde de lire sterline în Camera Comunelor, care le va oferi celor mai săraci beneficiari în vârstă 1.500 de lire sterline în acest an.

Într-un discurs adresat parlamentarilor, el a spus că pensionarii sunt „impactați în mod disproporționat” de creșterea costurilor, deoarece nu își pot crește câștigurile și au nevoie de încălzire pentru mai mult timp.

400 de lire pentru toate familiile

În plus toate casele vor primi o subvenție de 400 de lire sterline în toamnă, înlocuind reducerea de 200 de lire sterline anunțată în februarie, care ar fi fost rambursată prin facturi viitoare mai mari.

Opt milioane de familii cu venituri mici care beneficiază de asistență socială vor primi, de asemenea, o plată pentru costul vieții de 650 de lire sterline, cele care beneficiază de indemnizații de invaliditate primind 150 de lire sterline suplimentare.

Pachetul vine în plus față de sprijinul de 22 de miliarde de lire sterline deja anunțat de cancelar, inclusiv o reducere de 150 de lire sterline la taxele de locuințe (n.r. Council Tax) pentru casele din benzile A la D.

Înseamnă că gospodăria medie de pensionar va primi 850 de lire sterline în total, iar cele mai sărace 1.500 de lire sterline.

Dl Sunak a dezvăluit noul pachet, care va duce ajutorul pentru costul vieții la 1,5% din PIB, ca urmare a unui sondaj ce a relevat că unul din cinci britanici se luptă acum să facă față costurilor.

Într-o întorsătură majoră, el a anunțat că o treime din costul noului pachet va fi acoperită prin taxarea producătorilor de petrol și gaze.

Taxa de 25% este de așteptat să strângă 5 miliarde de lire sterline în anul următor, deși companiile își vor putea reduce plățile reintroducând veniturile în proiecte.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. Ce este această afecțiune

Astăzi, 25 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. 1% din populația lumii trăiește cu această afecțiune. De altfel, nu este contagioasă, așa că...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 202: stenogramele discuțiilor dintre Macron și Putin au apărut în mass-media. VIDEO

UPDATE, ora 08:58: Principala agenţie de securitate internă a Ucrainei a anunţat că a descoperit o reţea rusă de spionaj în care este implicat...

Doi morți și 14 răniți în urma unui atac dintr-un club de noapte din Norvegia

Două persoane au fost ucise și alte 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte și pe străzile din...
Ultima oră
Pe aceeași temă