31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalCEDO, apel către Letonia și Polonia să îi ajute pe migranții de...

CEDO, apel către Letonia și Polonia să îi ajute pe migranții de la granița cu Belarus

Polonia refuză să îi primească pe migranți

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a făcut apel către Letonia și Polonia să îi ajute pe migranții care se află la granița cu Belarus, în ciuda conflictelor cu Alexandr Lukașenko. Curtea le-a cerut autorităţilor letone şi poloneze „să furnizeze tuturor solicitanţilor hrană, apă, haine, îngrijiri medicale adecvate şi, dacă este posibil, adăposturi temporare”, conform articolului 39 al regulamentului său. Potrivit acestuia, CEDO poate face sesizare în baza unei proceduri de urgenţă atunci când reclamanţii sunt expuşi „unui risc real de pagube ireparabile”.

„Această măsură nu trebuie înţeleasă ca impunând Poloniei sau Letoniei să-i lase pe solicitanţi să intre pe teritoriul lor”, au precizat judecătorii europeni.

32 de afgani și 41 de kurzi irakieni au făcut sesizare la CEDO pentru a putea intra în Polonia sau Lituania „în scopul de a solicita protecţie internaţională”. Curtea a explicat faptul că migranții au rămas blocați la frontiere.

Oficialii din Estonia, Letonia și Polonia au susținut printr-o declarație comună că afluxul uriaș de migranți veniți din Orientul Mijlociu a fost planificat întrutotul de către autoritățile din Belarus. Polonia a anunţat luni că vrea să ridice „un gard solid” de sârmă ghimpată, înalt de 2,5 metri, la frontiera polonezo-belarusă și va întări securitatea în zona de graniță pentru a-i împiedica pe migranți să intre pe teritoriul său.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Exploratorii au descoperit cea mai adâncă epavă din lume, la șase kilometri sub Pacific

S-a descoperit cea mai adâncă epavă din lume care urmează să fie identificată și cercetată. Este vorba de USS Destroyer Escort Samuel B. Roberts...

RO-Alert Neamț: Un camion cu stupi s-a răsturnat pe E 85. Oamenii au fost avertizați că ar putea fi înțepați de albine

Un camion care transporta stupi s-a răsturnat în zona unei localități de pe E 85 / DN, chiar în apropiere de Hanul Ancuței, în...

Optsprezece migranți au murit în timp ce încercau să treacă în enclava nord-africană Melilla din Spania

Optsprezece migranți au murit și alții au fost răniți atunci când o mulțime uriașă a încercat să treacă în enclava nord-africană Melilla din Spania,...
Ultima oră
Pe aceeași temă