6.5 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăEconomieEconomie internaționalCât costă uleiul românesc în magazinele din Franța și Belgia

Cât costă uleiul românesc în magazinele din Franța și Belgia

O discuție purtată pe internet arată cât costă uleiul românesc în magazinele din vestul Europei.

Magazinele din Franța și Belgia vând cu succes ulei românesc de floarea soarelui. O discuție pe acest subiect se poartă, în ultimele zile, pe o rețea de socializare. Potrivit fotografiilor postate și a discuțiilor purtate, cel mai ieftin ulei alimentar costă, în Franța, 1,75 euro / litrul. Acesta se găsește „pe toate rafturile și în toate magazinele”.

În Belgia, uleiul produs în România este mult mai scump. De exemplu, la un magazin românesc din Belgia, un litru de ulei românesc costă 3,70 euro. Conform etichetei, ar fi același produs care se vinde și în România.

În Belgia, uleiul provenit din alte țări decât România costă mai mult, circa 4 euro / litrul. Nici în Belgia nu este criză de ulei alimentar. „Nu am văzut criza de ulei. Fiecare chioșculeț din Anvers are”, precizează un român din Belgia.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...
Ultima oră
Pe aceeași temă