12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalAdministratorii de fonduri scoțieni și bancherii americani se pregătesc să inunde Londra...

Administratorii de fonduri scoțieni și bancherii americani se pregătesc să inunde Londra după ce noul cancelar a anunțat reforme 

Regatul Unit a devenit mai atractiv pentru fondurile scoțiene și bancherii americani odată cu noile reforme ale cancelarului britanic Kwasi Kwarteng.

Regatul Unit a devenit mai atractiv pentru fondurile scoțiene și bancherii americani odată cu noile reforme ale cancelarului britanic. Kwasi Kwarteng.

Sfârșitul plafonului bonus UE face din Regatul Unit un teritoriu competitiv pe scena globală.

Administratorii de fonduri scoțieni și bancherii din New York sunt pregătiți să se mute în ”turmă” în Anglia, după anunțareae mini-bugetul guvernului condus de Liz Truss.

Sfârșitul plafonului de bonus din epoca Uniunii Europene înseamnă că Regatul Unit este din nou mai competitiv pe scena globală, în timp ce cota maximă a impozitului pe venit din Anglia scade de la 45% la 40%, cu mult sub 46% a Scoției.

Surse financiare au spus că schimbarea de ton a cancelarului Kwasi Kwarteng semnalează că Marea Britanie devine din nou o piață mai deschisă, după ani de acrimonie între Westminster și City, ca urmare a crizei financiare și a Brexit-ului.

Între timp, disparitatea fiscală a stârnit consternare în Scoția cu privire la efectul asupra Edinburghului, principalul centru financiar la nord de graniță.

Benny Higgins, un bancher scoțian și fost consilier de afaceri al lui Nicola Sturgeon, a declarat pentru The Telegraph: „Un decalaj de 1pence poate fi văzut de mine și de colegii mei ca fiind tolerabil și de înțeles, dar un decalaj de 6pence ar fi diferit.

„Efectul asupra celor cu venituri mari înseamnă un pericol pentru comunitatea de afaceri din Scoția. Guvernul scoțian nu trebuie să reducă complet decalajul, ci ar trebui să facă ceva pentru a-l reduce.”

Peter Hewitt, un manager de fond la Columbia Threadneedle, care locuiește în Edinburgh, a declarat: „Nu mă voi muta, dar dacă aș fi cu 20 de ani mai tânăr m-aș gândi la asta.

Limita bonusului a stârnit, de asemenea, interes imediat în SUA. În timp ce bancherii care lucrează în prezent la Londra este puțin probabil să experimenteze schimbări majore în pachetele lor de salariu, băncile de investiții se așteaptă să mute mai mulți angajați în Marea Britanie după eliminarea plafonului de bonus.

O sursă bancară americană a spus: „Acest lucru face lucrurile mai flexibile pentru bănci, elimină o barieră în calea oamenilor care se gândesc să se mute aici din alte locații.

„Toată lumea este bucuroasă că guvernul se gândește din nou la serviciile financiare – acest lucru a fost complet absent din administrațiile anterioare post-Brexit”.

Plafonul de la Bruxelles a forțat băncile să majoreze salariile directorilor pentru a compensa lipsa bonusurilor, blocând efectiv costuri suplimentare mari pentru instituții și reducându-le capacitatea de a reduce salariile într-o recesiune.

De asemenea, a limitat spațiul creditorilor de a anula sau de a recupera recompensele de la o persoană care a avut performanțe proaste sau s-a comportat prost – un beneficiu cheie al sistemului de bonusuri și un motiv pentru care Banca Angliei s-a opus de mult timp plafonului.

Un alt insider financiar a spus că eliminarea plafonului va încuraja băncile americane să trimită personal din birourile lor din New York în Marea Britanie.

Ei au spus: „În loc să aducă pe cineva la Londra și să-și mărească salariul, ei pot menține un salariu de bază mai mic și pot plăti restul prin bonusuri. Este mai bine legat de performanță și ajută la gestionarea mult mai bine a costurilor fixe.”

Grupurile din industrie au salutat, de asemenea, această mișcare.

Miles Celic, directorul executiv al The City UK, a declarat că schimbarea arată că Marea Britanie este deschisă pentru afaceri.

El a spus: „Cu plafonul de bonus și [politica] fiscală în general, este vorba despre transmiterea unui mesaj că Regatul Unit este deschis pentru afaceri și ambițios.

„Plafonul bonus a fost o politică despre care guvernele anterioare au considerat că nu a realizat multe lucruri pe care și le-a propus. Există și alte lucruri pe care le puteți face dacă încercați să susțineți standardele și comportamentele – dispozițiile de clawback, aș spune că sunt o modalitate mai eficientă de a face acest lucru.”

Tonul de susținere este un contrast marcant cu modul în care unii economiști au interpretat planurile ui Kwarteng de reducere a taxelor cu 45 de miliarde de lire sterline.

Lira a scăzut brusc după anunțul său de vineri. Sâmbătă, economistul Nouriel Roubini – care a prezis criza financiară și a fost supranumit „Dr Doom” – a declarat că Marea Britanie va avea nevoie de o salvare din partea Fondului Monetar Internațional.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...
Ultima oră
Pe aceeași temă