21.5 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeEconomieEconomie internaționalAcţiunile Apple au atins un nivel record al ultimelor 17 luni. Capitalizarea...

Acţiunile Apple au atins un nivel record al ultimelor 17 luni. Capitalizarea de piață a companiei, aproape de 3.000 de miliarde dolari

Acţiunile Apple au atins luni cel mai ridicat nivel din ultimele 17 luni, înaintea unei conferinţe anuale pentru dezvoltatorii de software, deşi valoarea lor de piaţă a rămas sub un vârf istoric de 3.000 de miliarde de dolari.

Acţiunile celei mai valoroase companii listate din lume au urcat luni cu 1,5%, la 183,70 dolari pe unitate. Titlurile au crescut cu aproape 40% în 2023, comparativ cu o creştere de 11,5% a indicelui de referinţă S&P 500.

Apple va lansa o cască de realitate mixtă, care ar fi prima sa mutare importantă într-o categorie nouă de produse de la introducerea Apple Watch în urmă cu nouă ani.

Apple a devenit singura companie care a atins o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari, la începutul anului trecut.

Evaluarea Apple este în prezent de 2.890 de miliarde de dolari.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

„M-a deranjat caracatița de rudenie”

Patronul FCSB a declarat că, pe lângă mita uriașă despre care este vorba în acest caz, a fost deranjat de „caracatița de rudenie”...

Cum funcționa rețeaua de trafic de droguri din Buzău condusă de doi profesori. Anchetatorii, uimiți de schema complexă

Cei doi profesori din Buzău care au pus la punct o rețea de achiziție și vânzare de droguri au fost reținuți pe bază...
00:00:52

VIDEO: Peste 100 de morți într-un incendiu la o sală de nunți din Irak

Peste 100 de persoane au fost ucise și 150 rănite într-un incendiu izbucnit la o nuntă în districtul Hamdaniya din provincia irakiană Ninive, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies