23.8 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeEconomieEconomie internăValoarea tichetelor de masă urcă la 30 de lei

Valoarea tichetelor de masă urcă la 30 de lei

Valoarea tichetelor de masă se majorează la 30 de lei, începând cu data de 1 iulie 2022.

Anunțul în acest sens este transmis, la data de 30 iunie, de compania Edenred România. Valoarea maximă a cardurilor Edenred Ticket Restaurant se majorează de la 20,17 lei la 30 de lei pentru fiecare zi lucrată / angajat.

Majorarea valorii tichetelor de masă este cuprinsă în pachetul de măsuri socio-economice „Sprijin pentru România”. Acest pachet este propus de Guvernul României.

Tichetele de masă reprezintă o indemnizaţie zilnică de hrană. Ele pot fi acordate salariaţilor de către companiile angajatoare, valoarea lor fiind scutită de taxe salariale.

„Toate sectoarele de activitate au fost afectate de fluctuațiile economice și evenimentele din ultima perioadă. Iar atât angajatorii, cât și angajații din România au resimțit din plin impactul, mai ales anul acesta. De aceea, salutăm majorarea valorii tichetului de masă și credem că reprezintă un sprijin real pentru angajați, pentru că susține puterea lor de cumpărare, în raport cu valurile repetate de creștere a prețurilor. În același timp, majorarea vine în sprijinul angajatorilor, care se confruntă cu o nouă destabilizare a pieței muncii, iar atragerea și loializarea angajaților devine o temă din ce în ce mai presantă și o prioritate de prim nivel. Observăm tot mai multe companii care includ acest beneficiu în pachetul extrasalarial oferit angajaților, optând pentru valoarea maximă”, a declarat Codruț Nicolau, director general, Edenred România şi Benefit Systems.

Valoarea tichetelor de masă ar trebui corelată cu evoluția economiei

Voucherele de masă fac parte din categoria beneficiilor extrasalariale. Sondajele de opinie arată că trei din patru angajați consideră aceste tichete o componentă indispensabilă a pachetului extrasalarial. Trei din cinci angajați urmăresc acest beneficiu la schimbarea locului de muncă.

Tot din categoria beneficiilor extrasalariale fac parte și voucherele de vacanță. Un angajator poate acorda beneficii extrasalariale de până la 3133 lei net pe lună.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ANAT a făcut sinteza sezonului pe Litoral, iar cu avalanșa de prețuri în creștere, lucrurile nu se prezintă prea bine

Valoarea medie a unei rezervări în sezonul estival 2023 a fost de 2.500 de lei, în creştere cu 5% faţă de anul precedent, iar...

Măsurile fiscale. Ce domenii sunt cele mai afectate, unde vor crește cel mai mult taxele

Companiile mari vor avea un impozit de 1% pe cifra de afaceri, dacă cel pe profit este „prea mic” ...

Lecție uimitoare de empatie și acceptare oferită de o mireasă oarbă, la propria-i nuntă. Ce le-a cerut șotului și invitaților

Povestea femeii este la fel de cutremurătoare ca și gestul unic pe care a ales să-l facă la nunta sa. Aceasta și-a pierdut...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies