28 C
Bucharest
Sunday, 24 September 2023
HomeEconomieEconomie internăUSR anunță că deficitul bugetar a sărit de 34 miliarde de lei

USR anunță că deficitul bugetar a sărit de 34 miliarde de lei

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, avertizează că Guvernul PSD-PNL împinge România spre un dezastru fără precedent, după ce într-un an deficitul la bugetul de stat a explodat de la 24 la 34,2 miliarde de lei.

“Cifrele ne arată că Ciucă şi Ciolacu au dus finanţele ţării în groapă şi i-au sărăcit pe români ca să îşi hrănească clientela de partid. Guvernul PSD-PNL şi-a bătut propriul record de tocare a banilor publici şi într-un an deficitul la bugetul de stat a explodat de la 24 la 34,2 miliarde de lei. Aceşti iresponsabili nu ştiu decât să continue sarabanda cheltuielilor şi să bage mâna în buzunarul oamenilor”, spune Cătălin Drulă.

Liderul opoziţiei le cere liderilor PSD şi PNL să oprească jaful de la buget pentru clientela de partid. Drulă spune că astfel se vor găsi bani pentru salarii decente pentru profesori.

“Prioritatea zero trebuie să fie oprirea jafului de la buget. Prin tăierea pensiilor speciale, a sinecurilor şi furturilor vor fi bani pentru salarii decente pentru profesori. USR a propus de acum un an soluţiile corecte: oprirea jafului de la buget, reformele şi investiţiile din PNRR, scăderea taxării pe muncă”, afirmă Cătălin Drulă.

Deficitul la buget de stat a ajuns la 34,2 mld, adică 2,2% din PIB, la patru luni. Anul trecut, deficitul era 24 de miliarde, adică 1,8% din PIB pentru aceeaşi perioadă.

Dacă analizăm deficitul la buget general consolidat la patru luni, acesta este 27.4 mld lei, 1,72% din PIB. Anul trecut, deficitul la bugetul general consolidat era de 16 miliarde, pe aceeaşi perioadă, respectiv doar 1,2% din PIB.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Pastila pentru suflet, duminică, 24 septembrie: Pilda păcătosului

Într-o zi, un om păcătos se jeluia unui credincios:- "Dragă prietene, sunt un om pierdut..."Cel credincios îi spuse atunci:- "Bucură-te că eşti pierdut,...

Preşedintele Parlamentului Georgiei, vizită oficială la București

Preşedintele Parlamentului Georgiei, Shalva Papuashvili, va efectua, luni, o vizită oficială la Bucureşti. El va avea discuţii tete-a-tete cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, urmate de...
00:00:33

VIDEO: 40.000 de persoane au participat la o manifestație în Spania împotriva planului de amnistie pentru separatiști

Zeci de mii de spanioli au protestat duminică (24 septembrie) la Madrid împotriva unor posibile planuri ale premierului în exercițiu Pedro Sanchez de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies