24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăEconomieEconomie internăUn proiect nuclear american va fi pus în funcțiune la Mioveni

Un proiect nuclear american va fi pus în funcțiune la Mioveni

Un proiect nuclear american va fi pus în funcțiune la Mioveni (județul Argeș), a anunțat Guvernul României.

Miercuri dimineață, premierul Ciucă a purtat o discuție pe acest subiect cu reprezentanții unei companii americane.

„În continuarea eforturilor de asigurare a independenței energetice a României, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întrevedere cu reprezentanții Last Energy, o companie americană susținută de investitori implicați și în dezvoltarea proiectelor Space X”, a anunțat Guvernul României.

Last Energy dezvoltă  soluții inovative pentru reactoarele nucleare modulare de mici dimensiuni (20 MWh putere instalată). În acest sens, în colaborare  cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), urmează a fi realizat un proiect demonstrativ pe platforma de la Mioveni. Este vorba de un „proiect complementar cu investițiile deja anunțate de România în domeniul nuclear”, a precizat Guvernul României.

În cadrul Parteneriatului Strategic România – SUA, premierul Ciucă a arătat că în România există specialiști capabili să ajute la implementarea unui astfel de proiect. El poate contribui la realizarea obiectivului strategic de atingere a independenței energetice a României.

La discuțiile cu reprezentații Last Energy au participat ministrul Energiei, Virgil Popescu, și Răzvan Nicolescu, membru în Bordul Institutului European pentru Tehnologie și Inovare.

Proiect nuclear american la institutul de la Mioveni

La Mioveni, lângă Pitești, funcționează Institutul de Cercetări Nucleare al României. La mijlocul anului trecut, o delegație din Departamentul Energiei al SUA a fost în vizită la Mioveni. Delegația americană a vizitat reactorul TRIGA și Laboratorul de Examinări Post-Iradiere din cadrul Institutului de Cercetări Nucleare.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un europarlamentar PNȚCD cheamă românii la protestul AUR. Un eveniment paralel ar fi organizat de senatoarea Șoșoacă

Un europarlamentar PNȚCD, Cristian Terheș, cheamă românii la protestul AUR, care se va desfășura în după-amiaza zilei de duminică, 2 octombrie 2022. "V-ati saturat de...

Populația de la Roșia Montană trebuie evacuată de urgență. Pericol la barajul lacului de acumulare

Populația din localitatea Roșia Montană trebuie evacuată de urgență, după ce s-a semnalat o avarie la barajul lacului Tăul Mare. UPDATE 15.00 La Ministerul Mediului...

Anchetă la Focșani: Un militar de 22 ani a fost împușcat în cap

Un militar din cadrul unei unități a Brigăzii 8 ROT Focșani a fost găsit împușcat în cap. Ancheta a fost preluată de procurorii militari pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă